Hírek

2016.07.26. 10:13

Művészeti iskolás fiatalok alkotnak Gébárton

Zalaegerszeg - Minden eddiginél nagyobb létszámmal, 30 diák részvételével zajlik a héten a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola nyári tábora Gébárton.

Magyar Hajnalka

Idén már 12. alkalommal rendezték meg az alkotótábort, amely ez alkalommal a művészkönyvet választotta témául - tudjuk meg Horváth M. Zoltán festőművésztől, aki Kiltau Kinga festőművésszel közösen vezeti a tábort.

Buda Noémi, Gyöngyösi Mária Anna, Verebes Mihály, Szende Melinda és Dorogi Panna egy próbanyomatot szemlél. A művelethez a jókedv sem hiányzik

A művészkönyv szerteágazó műfaji meghatározás, itt és most a tábor vizuális krónikája születik meg. A nagy technikai változatosságot mutató kollekcióból szombatra kis kiállítás is összeáll. A résztvevők közt akadnak egyetemi tanulmányaikat végző diákok, így társaiktól is tanulhatnak a fiatalabbak. Az együtt töltött 9 nap alatt több olyan technika is előtérbe kerül, amelyre iskolai keretek közt nincs idő vagy lehetőség. Emellett esti sütögetésre, zenélésre, mozizásra is módot találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!