Hírek

2016.05.01. 11:44

Nagykanizsa 771 éves múltjára emlékezett a közösség

Nagykanizsa – Látványos, több száz embert megmozgató felvonulással folytatódott szombaton a város napi kavalkád.

Horváth-Balogh Attila

Dénes Sándor polgármester szombaton köszöntötte a város napi babát, Kalászi Jankát és fáradt, de boldog édesanyját

A körülbelül 300 fős ünnepi menet az Eötvös térről indult, mazsorettekkel, hagyományőrző csoportokkal (még maga Thury György várkapitány udvartartása is megjelent...), gólyalábasokkal, néptáncosokkal és csaknem 100 veteránbringással. Mint azt Dene Tibortól, a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség, azaz KOKSZ elnökétől megtudtuk: szlovéniai és horvátországi klubok tagjai is csatlakoztak hozzájuk. Még délután is a retrostílusé volt a főszerep, hiszen az Erzsébet téren a polgári kavalkád résztvevői korabeli ruhákban idézték meg a huszadik század elejének Kanizsáját.

A múltidézésben a szlovén veteránbringások, Marjan Dolanc, Branko Tavcar, Zavnikar Tone, Cemazar Milan és Kore Franzi is részt vettek

Ami pedig a kulturális programot illeti: délelőtt a helyi fellépőké volt a színpad, délután és este pedig a Boombatucada, a Szan-Dia, a Szabó Balázs Bandája, a PTE Brass Band és Rúzsa Magdi járult hozzá a közönség felhőtlen szórakozásához. Emellett lacikonyhák, borházak hívogatták az éhes és szomjas vendégeket.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, őket a Kiskastély udvarán Gryllus Vilmos gyermekműsorával, a Nagykanizsai Gólyalábasok, a Swans Balett- és Tánciskola, a Premier Táncklub bemutatójával, valamint Pepi bohóc műsorával és az Aranykapu Zenekar koncertjével várták. Április 29-én, pénteken 10 órakor látta meg a napvilágot Kalászi Janka, a 22. Város Napja kanizsai babája. A kicsit és édesanyját szombat délután látogatta meg a Kanizsai Dorottya Kórházban és köszöntötte Dénes Sándor, a dél-zalai város polgármestere, aki vásárlási utalvánnyal és pelenkatortával érkezett. A 22. város napja programjai szombat este a tűzijátékkal zárultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!