Hírek

2017.03.10. 15:03

Magyar-indiai üzleti találkozó a közös üzlet reményében

Nagykanizsa – A Brunner-és Sass Brunner-hagyaték kapcsán a több éve meglévő szoros kulturális kapcsolatok továbbfejlesztését szolgálta a pénteken rendezett magyar-indiai üzleti találkozó a dél-zalai városban.

Pásztor András

Az indiai küldöttséget – melyben nagyvállalatok képviselői is részt vettek – Rahul Chhabra nagykövet vezette, aki úgy fogalmazott: a két ország közötti jó kapcsolatot magyar és indiai befektetésekkel lehetne még szilárdabbá tenni.

Ennek megfelelően a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országát Vijay Khanduja első titkár mutatta be.

Az első titkár több államot és szövetségi területet is bemutatott, köztük olyanokat, ahol az elmúlt időszakban 10 százalék fölötti volt a gazdasági növekedés. Mint mondta: India egyik húzóágazata lett az informatika, de a dinamikus belső gazdaság okán szinte nincs olyan kereskedelmi terület, ami ne nyújtana szolgáltatást. Az első titkár hangsúlyozta: a nemrég megválasztott új kormány két fontos célt tűzött ki maga elé, egyrészt pár éven belül több úgynevezett intelligens város kialakítását, másfelől a megújuló energia felhasználásának növelését.

Rahul Chhabra indiai nagykövet örömmel fogadta a kanizsai meghívást, s reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben több közös üzleti vállalkozás is létrejön a magyar és indiai cégek között Fotó: Szakony Attila

A küldöttséget Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, a térség parlamenti képviselője fogadta. Mint azt a polgármester jelezte: a találkozó legfontosabb célja, hogy a magyar és indiai üzletemberek megtalálják azokat a közös pontokat, amelyek mentén közös üzletek bonyolíthatnak.

– Tudatosan csoportosítottuk a szennyvízkezelés és az ipari víztisztítás köré az általunk bemutatott vállalkozásokat, ugyanis szerénytelenség nélkül állítható, hogy a városban, illetve a régióban világszínvonalat képviselő szakemberek és cégek dolgoznak – mondta Cseresnyés Péter államtitkár.

Az üzleti találkozón mind a magyar, mind az indiai vállalatok képviselői bemutatkozhattak, majd kötetlen beszélgetésre, eszmecserére is volt lehetőség. Kora este pedig kulturális műsorral ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!