Hírek

2017.08.06. 15:51

Kánikulában, víz nélkül - A nagykanizsai Péterfai utcában egy csőtörés miatt szenvednek a lakók

NAGYKANIZSA A hőségben 16 lakás maradt víz nélkül a Péterfai utca egyik társasházában. A csőtörés szombaton keletkezett, de a helyreállítás csak hétfőn kezdődhet meg.

Bálint Benedek

Tegnap ottjártunkkor Marton Erzsébet az áldatlan állapotok miatt épp közeli telkére sietett.

- Ebben a melegben különösen kellemetlenül érint ez a hiba, hiszen ilyenkor mindenkinek jólesne egy frissítő zuhany, ám erre nincs lehetőség - kesergett a hölgy. - Aki megteheti, menekül itthonról.

Kertész Zsuzsa is a házban lakik, ő a csőtörésről negyedórával a főcsap elzárása előtt értesült. Megtöltötték a kádat, néhány vödröt, azóta pedig a vízszolgáltató lajtoskocsijából igyekeznek vízhez jutni.

- Bár enyhült a meleg, a tusolás felüdülést jelenthetne, de erre még várhatunk - tette hozzá.

Egész pontosan hétfőig. Tuboly Tibort, a ház közös képviselőjét a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. szakemberei értesítették a csőtörésről.

- Mivel egy belső vezeték sérült, ezért nem a vízszolgáltatónak kötelessége intézkedni, hanem a háznak - fogalmazott Tuboly Tibor. - Ettől függetlenül hálásak lehetünk a szolgáltatónak, a nyári melegben ugyanis ivóvizes lajtoskocsit biztosított a Péterfai utcában élőknek. Ráadásul ha kifogyna az egyköbméteres tartály, akkor azonnal újratöltik, így folyamatos a vízellátás. Persze jár némi kellemetlenséggel, de egy kis belátással és türelemmel minden orvosolható.

A közös képviselő ugyanakkor hozzátette: a hiba elhárítására majd egy vállalkozót kérnek fel. Ám a keresés közben szembesült azzal a problémával, hogy Nagykanizsán nincs hadra fogható ember, aki a hétvégén dolgozna. Sokak már felhagytak a szakmájukkal, mások pedig külföldre mentek.

A fiatal édesanyát, Erdélyi Hajnalkát az sem vigasztalja, hogy hétfőn már lesz víz.

- Két gyermekem van, 3 és 5 évesek, akik emiatt a nagyszülőknél vannak - mesélte. - Tegnap este értünk haza a Balatonról, jólesett volna lezuhanyozni, de a csapokból nem jött semmi. A szomszédoktól tudtuk meg, hogy ezen a hétvégén az utcán álló kocsiból kell megoldanunk az utánpótlást. Nehezen emésztem meg, hogy 2017-ben egy problémának a megoldására napokat kell várni. Korábban többször átéltünk csőtörtést, de mindig azonnal a segítségünkre siettek, most meg ebben a tikkasztó kánikulában vödörből kell tisztálkodnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!