Hírek

2017.03.15. 14:16

Futással ünnepeltek a kanizsai klub tagjai

Nagykanizsa – Szokatlan, ámde fölöttébb egészséges módját választották ma az ünneplésnek a Kanizsai Futóklub tagjai.

Horváth-Balogh Attila

Ugyan a jeles nap, március 15. apropóján forradalminak nem nevezhető a program, amivel előálltak a futóklub tagjai, de mindenképpen dicséretre méltó fegyvertény volt Nagykanizsa központjából indulva, futva leküzdeni a dél-zalai város és az újudvari tévétorony közti távot.

Az indulás pillanatai a kanizsai városháza előtt Fotó: Szakony Attila

– A Nagykanizsa-Újudvar útvonalat már többször bejártuk futótársaimmal, és a szépsége miatt számunkra nagyon kedvessé vált – árulta el a futást szervező Léhart Zoltán. – Azért szeretjük, mert változatos, van benne lakott terület, van benne terep, s a Förhénci-hegy gerincén futunk, ahol nagyon friss a levegő. Másrészt az útvonal mentén sokan laknak, akik közül  útközben is csatlakoznak hozzánk. Tehát mindenki megtalálhatja benne a neki tetsző szakaszt.

Léhart Zoltán hozzátette: a 14 kilométeres távot másfél óra alatt le lehet küzdeni. Azt is elárulta, hogy rendszeresen szerveznek ilyen és ehhez hasonló térségi futóakciókat például Surd és Rigyác környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!