Hírek

2017.04.27. 13:11

Lezárult a gólyalábazást népszerűsítő program

Nagykanizsa - Több, mint 200 iskolás gyermek pattant gólyalábra ma az Erzsébet tér és a Fő út kereszteződésében.

Horváth-Balogh Attila

Ez volt a záróakkordja annak a pályázati programnak, aminek köszönhetően a Halis István Városi Könyvtár az iskolákra is kiterjeszthette a gólyalábazást. Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: a Könyvtárpártoló Alapítvány segítségével 8 általános iskolába tudtak kihelyezni gólyalábakat, illetve vásárolhattak gólyalábas szigeteket, melyekkel kitelepülhetnek városi helyszínekre.

Fotó: Szakony Attila

A gyerekek a program során a Nagykanizsa az 1800-as évek első felében című könyv révén bepillantást nyerhettek a korabeli viszonyokba és a diákéletbe is.

Fotó: Szakony Attila

– A programunk azt is célozza, hogy a nagykanizsai gólyalábazás nyilvántartott értékké váljon, azt szeretnénk, ha ebben a folyamatban minél magasabb fokra jutna el, márpedig ennek legfőbb eszköze az „eltömegesedés" – szögezte le az igazgató. – Ezért azt a folyamatot is bemutattuk a gyerekeknek, hogyan lesz valami helyi érték, nemzeti érték, kiemelt nemzeti érték és végül hungarikum.

Reményeink szerint valamelyik címet elnyerheti a nagykanizsai gólyalábazás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!