Hírek

2017.06.29. 06:17

Felmérték a nagykanizsai játszóterek állapotát

NAGYKANIZSA - Miután a közelmúltban több új játszóeszközt is kihelyeztek városszerte, az elavult és régi hinták, mászókák elbontását is megkezdte a városüzemeltető társaság.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt időszakban jelentős játszótéri fejlesztések történtek Nagykanizsán, így lehetővé vált, hogy felülvizsgálják a régi játszóterek állapotát, a különféle eszközök szabványosságát.

Fotó: Szakony Attila

– A játszóterekért felelős kollégánk minden játszótérről és játszóelemről külön-külön fényképet készített az elmúlt hónapokban, majd ezt követően a  cégen belül egy  bizottság döntött az egyes elemek sorsáról – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: számos kérdést kellett tisztázni, így például azt is, hogy a régi játszóelemek szabványosíthatók-e, s ha igen, megéri-e költeni az eszközök felújítására. Számos esetben ez utóbbi megoldást választottuk,  felújításra került már többek között a Lámpagyári, a Péterfai, a Kazanlak, a Zemplén és a Thúry téri játszótér.

Mint azt Fitos István elárulta: az eszközök szabványosítása több helyen is problémásnak bizonyult, előfordult ugyanis, hogy nem volt lehetőség ütéscsillapító kialakítására vagy egyszerűen nem volt elegendő hely a szabványos eszköz telepítésére. Ráadásul több esetben gazdaságilag sem volt lett volna értelme a régi játszóelemek felújításának.

– A felmérés alapján úgy gondoltuk, hogy a jövőben 46 darab játszóteret és 23 darab sportpályát  tudni rendbe hozni és üzemeltetni – folytatta a vezérigazgató, aki jelezte: ezidáig  13 komplett játszóteret bontottak vagy bontanak el a közeljövőben, így többek között   a  Csónakázó-tónál, az Ifjúság utcában, a Sétakertben, a  Zemplén utcában, Inkey utcában szűnnek meg az amúgy is kicsi, kihasználatlan játszótereket.

Mint megtudtuk: a bontásokra és a felújításokra is kapacitások függvényében kerül sor de a  tervek szerint a városüzemeltető társaság az év végéig elvégzi a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!