Hírek

2017.03.02. 19:01

A kanizsát és lentit érintő cégbezárásról tartottak sajtótájékoztatót

Lenti - A Prevent Premium & Interior Kft. helyi üzemének bezárásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót tegnap Boronyák József, a Jobbik Zala megyei közgyűlési képviselője.

Korosa Titanilla

- Több kérdést intéztünk az elmúlt időszakban Horváth Lászlóhoz, Lenti polgármesteréhez - mondta. - Ezek közül a legfontosabb a Prevent Kft. bezárása. Már január végén tudomásunkra jutott a később ott bekövetkező sajnálatos esemény. Felháborítónak tartjuk, hogy megpróbálták az eseményeket elkendőzni, a nyilvánosság elől eltitkolni - tette hozzá.

- Kérjük, hogy ne csak akkor fényképezkedjenek, ha szalagot kell átvágni, hanem a bajban is álljanak a nyilvánosság elé - fogalmazott. - A termelés újraindításáról szóló ígéretekről annyit kérdeznék, melyik céggel tárgyaltak?

Boronyák József arról is beszélt: kérdéseket intéztek a polgármesterhez a lentihegyi szemétszállítással és a téli hóeltakarítással kapcsolatban is. Elmondta: a polgármester válaszai semmitmondóak, így ezeket a kérdésekkel együtt feltöltik a közösségi oldalakra s a lakók véleményét kérik.A témával kapcsolatban megkerestük Horváth László polgármestert is.

- Az üzem nem önkormányzati cég, bár az ellenzék képviselői igyekeznek úgy beállítani a történteket, mintha a polgármester lenne a felelős a leépítésért - mondta. - Nem tartottunk semmit titokban, már a leépítés közlését követő napon tudott a rossz hírről az egész város a dolgozóktól. Február 8-án az üzemben megtartott gyűlésen képviselőtársammal, Gáspár Líviával együtt tájékoztattuk a dolgozókat az általunk megtett intézkedésekről és arról, miben tudunk segíteni.

Éreztük az elkeseredésüket és a reményt is, hogy lesz, aki segít. Együttérzünk velük, idáig is segítettünk, viszont a Facebookon való kommentelgetésnél és sajtótájékoztató tartásánál több kell, ez nem szolidaritás, hanem hangulatkeltés, a Jobbik szerepeltetése. A gazdaság szereplőivel a tárgyalásokat folytatjuk, továbbra is az a célunk, hogy a kiváló szakemberekből álló gárda elhelyezkedését segítsük.

A korábban írásban feltett kérdésekre a válaszokat a szükséges információkkal határidőre megkapták - fejtette ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!