Kanizsaiak nyerték az elsősegélynyújtó megyei versenyt

2017. június 17., 12:00 szerző: Benedek Bálint fotós: Szakony Attila
komment
Nyílt kéztörés, epilepsziás roham és újraélesztés. A nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola ifjúsági és felnőtt csapata a Magyar Vöröskereszt zalaegerszegi elsősegélynyújtó megyei versenyén győzött.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A társaságok szeptember 9-én a kaposvári országos döntőben újra bizonyíthatják rátermettségüket.

Az ifjúsági korosztály tagjai: Fenyvesi Krisztián, Zsigó Ádám, Andróczi Anna, Geiszl Sára és Pscher Martina egyelőre - érthetően - a vakációra koncentrálnak. Ám azt elmondták: lényeges volt számukra ez a fajta tudás, hiszen az életük során előfordulhat olyan alkalom, amikor hasznát vehetik a tanultaknak.

- Az elméleti képzést éppúgy élveztük, mint a gyakorlatit, hiszen jó alapok nélkül nincs siker - vette át a szót a 11. osztályos Zsigó Ádám. - A csapatunk az összeszokottság és a remek munkamegosztás miatt működött hatásosan a döntőben, ugyanis a viadalon egy szimulált balesetnél a szervezettséggel életeket mentettünk.

„Motorbaleset." Andróczi Anna (balról) biztosítja Pscher Martina fejét, miközben Zsigó Ádám az életfunkciókat ellenőrzi. A háttérben Kardos Beáta felügyeli, amint Fenyvesi Krisztián újraéleszt Fotó: Szakony Attila

A szerény fiatalok kategóriájukban szeretnének győzni a végső döntőben is, ám szerintük sokkal fontosabb, hogy legalább az újraélesztés metódusait a lehető legtöbben tanulják meg.

- Mindkét együttes sokat dolgozott, s lelkiismeretesen gyakorolt, hogy eddig eljusson - fogalmazott Kardos Beáta ifjúsági védőnő, felkészítő. - Az elsősegélynyújtó versenyen nincs idő a hezitálásra, azonnal kell reagálni az adott szituációra. Szakszerű, gyors, pontos ellátást várnak el minden nevezőtől.

A felnőttek kategóriájában induló Kustánczi Milán, Törgyekes János, Pőcze Csongor, Horváth Tibor és Fertőffy Tamás jelenleg az érettségijére koncentrál. Egyikük, Kustánczi Milán szerint a városi fordulót könnyedén vették, de a megyei diadal meglepetésként érte őket. Egységességük lényege, hogy mivel jó barátok, pontosan ismerik egymás erősségeit, s így jól szervezték a teendőiket.

Az őszi országos döntőben a kanizsaiak mellett a gyermek kategóriában a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium Halálkomoly nevű csapatáért is lehet majd szurkolni.

Benedek Bálint

2017. június 17., 12:00 szerző: Benedek Bálint fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...