Hírek

2009.01.31. 09:14

Nagykanizsa: megint megrótták a polgármestert

<b>Nagykanizsa</b> - Miután csütörtökön nem tudta befejezni munkáját a testület, tegnap tovább folytatódott a közgyűlés. Azt követően fegyelmi tanáccsá alakult a testület, s megrovásban részesítette a polgármestert.

Sámel József

A pénteki folytatólagos ülésen már nem sok téma maradt hátra, a képviselők zárt ülésen döntöttek például a városi kórház főigazgatói pályázatának kiírásáról, valamint a Lazsnaki Kastély ingatlanközvetítő útján történő értékesítéséről. A testület ezt követően fegyelmi tanáccsá alakult, s noha Marton István nyílt ülés keretében akarta magát megvédeni, a városatyák mégis inkább a nyilvánosság kirekesztésére szavaztak.

A fegyelmi tárgyalást követően Bogár Ferenc, a tanács elnöke elmondta: megrovásban részesítették Marton Istvánt, mivel nem hajtotta végre a testület azon határozatát, amely az alpolgármesteri feladatok kijelölését írta elő számára. A fegyelmi tanács elnöke szerint a megyei közigazgatási hivatal azon állásfoglalása, miszerint a polgármester adhat és el is vonhat feladatokat az alpolgármestertől, többféleképpen értelmezhető, de úgy semmiképpen sem, ahogy azt Marton István tette.

- A polgármester folyamatosan panaszkodik, hogy sok a munkája, közben nem ad feladatot Cseresnyés Péternek - hangsúlyozta Bogár Ferenc.

Az üggyel kapcsolatban Marton István polgármestert is megkérdeztük, aki elmondta: továbbra sem hajlandó feladatot adni Cseresnyés Péternek, szerinte ugyanis a közigazgatási hivatal állásfoglalása világos és érthető. A polgármester természetesen fellebbez az ügyben.

Tegnap a tanács egy korábbi, szintén a polgármester ellen indított fegyelmi ügyről is tárgyalt, ám az Arany János utcai ingatlan elővásárlási jogáról való lemondás ügyében most sem született döntés, mivel nem állt rendelkezésre az összes írásos anyag. A tanács végül úgy döntött, hogy a következő közgyűlés előtt vagy után tárgyal erről a fegyelmi vizsgálatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!