Hírek

2017.09.06. 16:44

Egy csapattá kovácsolták a gólyákat Nagykanizsán

NAGYKANIZSA Vidám, interaktív feladatokkal tarkított csapatépítő tréninget tartottak tegnap a Pannon Egyetem kanizsai kampuszán a gólyáknak.

Benedek Bálint

Bemutatkozásképp a fiatalok alkotta csapatoknak az intézmény „B” épületének udvarán olyan háromperces bemutatkozó videót kellett készíteni, amiben a Pannon Egyetem, a Nagykanizsa, az Erős Pista, a kuplung, valamint az egyszarvú szavak kellett, hogy szerepeljenek.

- Azért jöttem a nagykanizsai Pannon Egyetemre, hogy Erős Pistával kuplungozzam az egyszarvút - hangzott Kovács Martin verziója, aki a Tri-Kor fantázianevű csapatot képviselte.

A szervezők figyeltek arra is, hogy az együtteseket alaposan összekeverjék, felgyorsítva az ismerkedési folyamatokat, hiszen az egyetem 80 új diákja a jövőben egy nagy csapatot alkot majd.

A kanizsai Batthyány-gimnáziumban érettségizett Kovács Patrícia a képzés jó híre és az összetartó társaság miatt maradt otthonához közel.

- A középiskola elején sokan arról álmodoznak, hogy az érettségit követően azonnal egy nagyvárost választanak a továbbtanulásuk helyszínéül, viszont engem egyáltalán nem vonz ez a fajta pezsgés - foglalta össze gondolatait a határozott fiatal. - A mostani csapatépítő tréning ötlete is nagyon jó, a felsőbb évesek kedvesek, bízom benne, hogy az oktatókkal is megtaláljuk a közös hangot.

Az ugyancsak batthyányis becsehelyi Komárovics Dóra az érettségi után azonnal nem kezdte el az iskolát, egy évet munkával töltött.

- Mint minden kortársunkban, bennem is megfordult, hogy a vidéki lét helyett Budapestet választom, ám végül turizmus-vendéglátás alapszakra vettek fel, és alig várom a kanizsai egyetem kihívásait. Szimpatikusak az emberek, ami biztató kezdet - vélekedett.

Velük ellentétben a kanizsai Tóth Krisztina Tímeát már diplomásként és OKJ-s szakmával a zsebében újabb kihívások tartják lázban.

- Egy fővárosi „gigaegyetemen” csak az óvodapedagógia szakon voltunk több mint kétszázan, így azt itteni családias, baráti hangulatot még szoknom kell, de nagyon kellemes - mesélte Krisztina Tímea. - A kanizsai kampuszon folyó képzés híre valóban nagyon jó, ezért nem szerettem volna kimaradni belőle.

Hasonló célok vezérelték a somogyi városból, Marcaliból érkezett Kovács Martint, aki mérnök-informatikus felsőfokú szakképzésben vesz részt.

- Egyáltalán nem érdekelt a nyüzsgő nagyváros, egyszerűen utálom, most úgy, érzem jól döntöttem - mondta.

A PEN közössége számára rendkívül lényeges, hogy a hallgatók jó szájízzel kezdjék meg a tanulmányaikat, ehhez pedig ellazító, szórakoztató és felszabadító programot szerveznek már évek óta.

- Kisebb létszámú egyetemként lehetőségünk van arra, hogy a fiatalokat személyesen megismerjük, ez kivételes előny, amit nem szeretnénk elszalasztani - mesélte Nagy-Péterfi Rita igazgatósági titkár, szervező. - Szerencsére ebben a hallgatók is partnerek voltak, ugyanis hét csapatban 52 fő képviseltette magát a gólyák közül, melyre szintén büszkék lehetünk.

Az egyetem udvarán izgalmas sorversenyekben például tojást vagy épp gyufás skatulyát kellett egyensúlyozniuk a tanulóknak, de az összekötött lábbal futás is nagy versenyt hozott. A városi feladatok között szerepelt az Erzsébet téren egy szelfi készítése kerékpárossal. Ha a hallgatók leleményesek voltak, akkor a velocipéd szobor mellett is pózolhattak.

- Új kezdeményezésként a szintén kreatív bográcsos vacsoracsata zárta a napot, melyen a főzőtudományuk került a középpontba - így Nagy-Péterfi Rita. - A csapatoknak egy hozzávalókkal bőségesen megrakott, de véletlenszerűen kiválasztott rekeszből kellett a lehető legfinomabb ételt elkészíteniük.

Bár a csapatok versenyeztek, de végeredményt nem hirdettek, hiszen a céljukat elérték: közösséggé értek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!