Hírek

2017.09.05. 17:35

Megtartották a Pannon Egyetem tanévnyitóját - Kanizsa támogatja az egyetemistákat

NAGYKANIZSA A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának tanévnyitó ünnepségén tegnap a Medgyaszay Házban 80 hallgató tett esküt.

Benedek Bálint

A Himnusz közös eléneklését követően elsőként Dénes Sándor polgármester köszöntötte a gólyákat. Szerinte a fiatalok két újabb erős támasztékkal, biztonságot jelentő alapzattal lettek gazdagabbak. Egy befogadó és szerethető várossal, amely készen áll arra, hogy támogassa és lehetőségeket nyisson a tanulni és fejlődni vágyók előtt.

– S természetesen egy egyetemi központtal, amely második családjukként, baráti közösségükként és otthonukként egy életre meghatározza a gondolkodásukat, kapcsolataikat – tette hozzá a városvezető. – Megtanítva a hallgatókat a küzdelemre, a tudásvágy kiteljesítésére, s arra az ősi igazságra, hogy egy közösség tagjaiként jóval erősebbek lehetünk.Hozzátette: szeretnék, ha elégedett és tudással felvértezett fiatal diplomásokként itt élnének és dolgoznának Nagykanizsán a jövőben.

Cseresnyés Péter államtitkár az évnyitón tartott beszédében azt mondta: a hallgatók jó helyen vannak a kanizsai egyetemen.

- Mert olyan intézmény polgárai, amelynek diplomájával és az itt megszerzett tudással a legjobb reményekkel nézhetnek jövőjük felé - tette hozzá. - Magyarország mára oda jutott, hogy nyolc év alatt 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, közel 4,5 millió ember dolgozik, a munkanélküliségi ráta pedig négy százalék körül mozog.

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta szerint az oktatás és kutatás színvonala megkérdőjelezhetetlen - Fotó: Szakony

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szerint a fiatalok jó döntést hoztak, amikor Kanizsát jelölték meg. Erős tudományos bázissal rendelkező, kutatásorientált és nem utolsósorban hallgatóbarát intézmény polgárai lettek.

Ezt ünnepi beszédében dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a kanizsai kampusz igazgatóhelyettese is megerősítette, szerinte az intézmény oktatási és kutatási színvonala megkérdőjelezhetetlen.

Ez után két elismerést adtak át. A Kanyssa Hallgatói Alapítvány Titán díját Suba Attila, a legkiemelkedőbb turizmus-vendéglátás szakos hallgatónak járó Nívódíjat pedig Kummer Nándor kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!