Hírek

2017.05.02. 14:40

Látványos manővereket mutattak be az autósok Nagykanizsán

Nagykanizsa - A szlalomozás szerelmesei próbálhatták ki vezetői képességeiket hétfőn a Kanizsa Centrum parkolójában tartott versenyen.

Benedek Bálint

A bevásárlóközpont előtt már harmadik alkalommal szervezett izgalmas szlalom viadalt a jórészt helyi autósokat tömörítő Kanizsa Garage Klub. Az 1200 méter hosszú, aszfaltos, zárt pálya kitűnő minősége miatt a Dunántúli Szlalom Kupa sorozat második fordulójába is beszámított a végeredmény.

- Jelentősen túlszárnyaltuk az előző évi létszámot, hiszen a mostani küzdelemre számos géposztályban 71 versenyző nevezett, sőt öt gokartos indulót is regisztráltunk - mondta Jakabfi Dávid társszervező. - Az adott lehetőségekhez mérten igyekeztünk olyan vonalvezetést kialakítani, amely az autósok mellett a közönség tetszését is elnyerheti.

Fotó: Gergely Szilárd

A szervezők kitűnően dolgoztak, izgalmas visszafordítókat és éles kanyarokat jelöltek ki, melyeken a zalai, illetve a környező megyékből érkezett indulók szinte fékezés nélkül csúsztatták át járgányaikat. A keleti blokk verdái közül talán a legnagyobb feltűntést a Trabantok okozták, de néhány „kocka" Lada sofőrje is látványos, és főleg szagos gumifüstöléssel tette emlékezetessé a körét.

- A megforgások, a szokatlan féktávok valamint a váratlan kormánymozdulatok adják a szlalomozás igazi varázsát, hiszen mindenki jól tudja: zárt pályán olyan manőverre is lehetőség nyílik, amit a közlekedésben tilos - tette hozzá Jakabfi Dávid. - A versenyzők három futamot teljesítetek, és a két legjobb idejükből számították ki a végeredményt.

Fotó: Gergely Szilárd

Az egyedi, vagány járgányok mellett szintén nagy feltűnést keltettek a pedálos kisautók, amelyek a kanizsai veteránautós, Gulyás Béla jóvoltából keltek új életre.

Moszkvics, Trabant, Citroen és Jeep. Csak néhány típus, mellyel az óvodások is versenyezhettek. A hozzátartozók biztatása közepette több futamban éles verseny alakult ki, ám ebben a kategóriában mindenki érmet kapott.

Eredmények. Szlalom kupa, zalai dobogósok. 900 köbcentiméter: 1. Nagy Sándor Trabant, 2. Perlényi Balázs Trabant 601, 3. Parti Máté (mind Nagykanizsa) Trabant 601 Maxi. 1201-1500 kcm: 2. Mile Bence (Zalalövő) Honda Civic. 2000 kcm felett: 3. Domján Szilárd (Nagykanizsa) Seat Ibiza. Nők: 3. Birkás Nikolett (Nagykanizsa) Trabant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!