Hírek

2017.09.01. 16:27

Vidáman kezdték a tanévet a kanizsai Zrínyi iskolában

NAGYKANIZSA A nyári vakáció után pénteken újra gyerekzsivajtól volt hangos a Zrínyi Miklós Általános Iskola.

Szabó Zsófia

A lurkók, köztük a negyvenegy első osztályos kisdiák immár a felújított épületben kezdte az új tanévet. Mint arról már korábban beszámoltunk: nyáron hozzáláttak a szakemberek az iskola épületének homlokzati felújításához, amelyre a városvezetés biztosított az intézményi beruházásokra elkülönített mintegy 70 millió forintos keretből támogatást. Ennek köszönhetően télen kicserélték a nyílászárókat, a külső rekonstrukció végére a napokban kerül pont. A finiséhez érő munkálatok nem zavarták a tegnapi évnyitó ünnepséget, amely két első osztályos kisdiák, Cserfő Luca és Zieger Konrád szavalatával kezdődött. Majd az intézményvezető köszöntötte a tanulókat és a pedagógusokat. Faller Zoltán kiemelte a különböző fejlesztéseket.

Fotó: Gergely Szilárd

Fotó: Gergely Szilárd

– Az elmúlt tanévben műfüves focipályával is gazdagodtunk – mondta az igazgató. – Ám sor került még az ablakcserékre is, amire szintén nagy szükség volt. Ahogy az iskola épületének külső homlokzati rekonstrukciójára, amely hamarosan, napokon belül befejeződik – fogalmazott Faller Zoltán. Egyúttal jelezte: egészségfejlesztő iskola kialakításán dolgoznak. A sport- és mozgástudatos nevelésről már régóta híres a Zrínyi-iskola. A jövőben pedig arra is törekednek, hogy különböző programokkal a helyes táplálkozás, illetve az egészséges életvitel fontosságát a jövő generációba plántálják.

Az igazgató szavai után Dénes Sándor polgármester mondott beszédet. Hangsúlyozta: a város számára is fontos volt az intézmény épületének állagmegóvása, bár az év elejétől az iskola a Nagykanizsai Tankerületi Központ vagyonkezelésébe került.

Fotó: Gergely Szilárd

Ennek vezetője, Magyar Ferenc is jelen volt az ünnepségen. Az esemény után elmondta: zavartalanul kezdődött a tanév, mivel az intézményvezetőkkel egyeztetve sikerült a tankerülethez tartozó iskolákban elvégezni a szükséges felújításokat. A dr. Mező Ferenc-intézményben, a fiú és a leány öltözőknél komolyabb probléma került napvilágra a szennyvíz-elvezetés kapcsán. A megoldás a burkolat-, csap- és mosdócserék révén folyamatban van. Magyar Ferenc jelezte azt is: a tanévkezdetkor minden diák megkapta a könyveket, 1-9. évfolyamig díjmentesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!