Hírek

2017.05.29. 17:52

Sokak munkáját dicsérte, ismerte el a helyi kamara

NAGYKANIZSA - A városi kamara tegnap tartotta éves küldöttgyűlését, ahol a múlt év eredményeiről is beszámoltak, valamint elismeréseket adtak át.

Pásztor András

A rendezvényen részt vett Dénes Sándor polgármester, aki úgy fogalmazott hogy az önkormányzat és a kamara közös erőfeszítéseinek köszönhetően egyre nagyobb befektetői érdeklődés mutatkozik a város iránt. Ezt követően dr. Polai József, a kanizsai kamara elnöke számolt be az elmúlt év munkájáról, kiemelve az általuk szervezett információs előadásokat, üzletember találkozókat és a városról készült imidzs-filmet, melynek nagy sikere volt itthon és külföldön egyaránt.

A rendezvényt megtisztelte dr. Parragh László, az országos kereskedelmi és iparkamara elnöke, aki hangsúlyozta: a kamara, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is javaslatokat tesz a kormánynak.

– A szakképzés terén további változtatásokat készítünk elő annak érdekében, hogy elegendő szakképzett munkaerő legyen az országban – hangsúlyozta az elnök.

A köszöntőket és előadásokat követően a kanizsai kamara – több éves hagyományt folytatva – több díjat és elismerést adott át.

„Kiváló Gyakorlati Képzőhely" Díjat vehetett át a Dél-Zalai Áruház Zrt. (Plánder József), Pintér Edina és az Európa-Bútor Manufaktúra Kft. (Draskovics Szilárd). „Szakoktatói Nívódíjban" részesült Dervalits Balázs.

Draskovics György kamarai életműdíjat vehetett át dr.Polay Józseftől, Dénes Sándor polgármestertől és dr. Parragh Lászlótól                Fotó: Szakony Attila

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntős diákjait szintén jutalmazta a kamara, így Izsák Bálint Balázsnak (épület-, és szerkezetlakatos szakmában 6. helyezést ért el), Baracskai Istvánnak (épület-, és szerkezetlakatos szakmában 8. helyezést ért el), Horváth Máténak (festő, mázoló és tapétázó szakmában 7. helyezést ért el) is kijárt a gratuláció.

Az „Év Vállalkozója" Díjat Tomasics László vehette át, míg az „Év Vállalkozása" Díjjal a Z.V.G. Zrt. (Schvarcz István), a KM Light Kft. (Kováts Miklós), a GYGV Kanizsa Kft. (Beke Miklós), a Lenkovics Trans Kft. (Lenkovics Viktor), a Műszaki Bolt Bt. (Bene Miklós), a Bicsák Nyomdaipari Kft. (Bicsák Miklós) erőfeszítéseit és eredményeit ismerte el a kanizsai kamara.

Az idén a „Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért" Díjat Borsos Ferenc és Turzó György érdemelte ki.

„Kamarai Életmű" Díjat vehetett át továbbá Draskovics György, akinek több évtizedes munkásságát ismerte el az érdekvédelmi szervezet.

A kamara mellett, az önkormányzat is adott át kitüntetéseket. Az „Év vállalkozása" lett nagyvállalati kategória az E.M.E. Kft. (Armando Domenico Donazzan), míg a kis- és középvállalkozás kategóriában a Kanizsa Hűtő, Klíma Szolgáltató Kft. (Kercsmarics József) érdemelte ki az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!