Hírek

2017.08.29. 14:32

Napelemes lámpák világítják meg a miklósfai kishidat

NAGYKANIZSA-MIKLÓSFA Négy darab napelemes villanyoszlopot helyeztek üzembe a közelmúltban a Csengery úti kerékpárúton.

Pásztor András

A belvárost a miklósfai városrésszel összekötő kerékpárutat még annak ellenére is sokan használják, hogy ma már nincs a legjobb műszaki állapotban.

– A kerékpárút kishídon való átvezetése a megvilágítás hiánya miatt régóta balesetveszélyes volt, a beruházással most ezt orvosoltuk – mondta Tóth Nándor alpolgármester, aki hozzátette: bár a külterület miatt nem előírás a közvilágítás megléte, az önkormányzat a közlekedésbiztonság érdekében mégis megvalósította a beruházást.

Az új, napelemes világítótesteket tegnap Dénes Sándor polgármester (jobbról), Tóth Nándor alpolgármester és Fitos István, a városüzemeltető társaság vezérigazgatója is megtekintette - Fotó: Pásztor

– Négy darab napelemes, LED-es közvilágítási oszlop került kihelyezésre a híd két oldalának környezetébe – vette át a szót Fitos István, a városüzemeltetési feladatokat végző, VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki jelezte: a fejlesztés nettó költsége megközelítette a 3.5 millió forintot. – Más műszaki megoldás, amúgy sem jöhetett szóba, mivel a területen nincs elektromos hálózat, annak kiépítése egyébként sokkal több pénzbe került volna, mint a napelemes rendszer.

Az új világítótesteket tegnap Dénes Sándor polgármester is megtekintette, akitől a helyszínen arról is érdeklődtünk, hogy várható-e a kerékpárót felújítása, hiszen sok biciklis panaszkodik az évtizedekkel ezelőtt készült aszfaltcsíkon egyre csak szaporodó repedésekre, buckákra.

– Természetesen magam is tisztában vagyok a miklósfai kerékpárút nem éppen jó állapotával – válaszolta Dénes Sándor. – Az önkormányzat egy ideje már keresi annak a lehetőségét, hogy forrásokat találjon a kerékpárút felújításához. Talán nem is kell már olyan sokat várni, hogy mindez megtörténjen, de egyelőre konkrétumot nem ígérhetek. A kishíd megvilágításával elkezdődött valami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!