Hírek

2017.05.22. 08:25

Telefonboltnak álcázott házi patika és zugtrafik bukott le egy budapesti piacon

Az akcióban mintegy 70 millió forint feketepiaci értékű hamis egészségügyi terméket, valamint 5 millió forint értékben illegális dohányterméket foglaltak le a telefonboltnak álcázott zugtrafikokban.

A Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság pénzügyőrei egy budapesti piacot ellenőriztek. Az akcióban  mintegy 70 millió forint feketepiaci értékű hamis egészségügyi terméket, valamint 5 millió forint értékben illegális dohányterméket foglaltak le a telefonboltnak álcázott zugtrafikokban.

A NAV munkatársai egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert. Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök - írja a nav.gov.hu.

Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok utánpótlás-bázisaként működő zárt raktárat is, ami szintén dugig volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

A NAV a mintegy 70 ezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg 2000 csomag illegális dohányterméket lefoglalta, a vállalkozók a büntetőfeljelentés mellett pedig további 5 millió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!