Hírek

2017.02.20. 18:55

Négy terv közül választhatnak

Zalalövő - A helyi demokrácia gyakorlásának egyik fontos eszközeként a lakossági véleményekre is támaszkodva szeretné a zalamindszenti településrész ravatalozóját felújíttatni a kisváros önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A beruházás megkezdése előtt négy különböző látványtervet készítettek, és arra kérik a helyben élőket, illetve a településről elszármazottakat, hogy véleményezzék az elképzeléseket.

Mindezt Pintér Antal, a város polgármestere mondta lapunknak. Hozzátette: a zalamindszenti településrész ravatalozójának felújítása régi elképzelés, ám csak most jutottak abba a stádiumba, hogy a tervezett beruházást megvalósíthassák.

- Az eredeti elképzeléseket fel kellett adnunk, mivel azokat több tényező akadályozta - folytatta a polgármester. - A végleges kiviteli terv elkészítésénél szeretnénk a lakosság támogatására alapozni, így négy látványtervet bocsátunk véleményezésre. Azt kérjük a városrészhez kötődő, helyben élő vagy elszármazott személyektől, hogy rangsorolják ezt a négy variációt, így segítsék döntésének meghozatalában a városi önkormányzatot.

A négy látványtervet mellékelten közöljük, de a városi önkormányzat weboldalán, illetve a polgármesteri hivatalban is megtekinthetők. Szavazni az önkormányzat honlapján, valamint a polgármesteri hivatalban személyesen, s oda postai úton eljuttatott levélben lehet. A véleményeiket február 28-ig közölhetik ily' módon az érdeklődők.

Az elkészült négy látványterv közül a lakossági vélemények és szavazatok alapján választják majd ki a végleges változatot 
Fotó: Zalalövői önkormányzat

Pintér Antal úgy fogalmazott: szerinte a demokratikus berendezkedés egyik alapvető kérdése, hogy a közhatalmat gyakorlók figyelembe veszik-e a polgárok véleményét. Ezzel nemcsak a zalamindszenti városrész ravatalozójának felújításakor kívánnak élni, hanem a jövőben más döntések meghozatala előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!