Hírek

2016.12.31. 19:23

Nehéz éjszaka elé néznek - a szolgálatban lévőket köszöntötte a polgármester

Keszthely – Régi hagyomány szerint az év utolsó napján a polgármester köszönti mindazokat, akik szilveszter éjjelén is szolgálatban vannak, s vigyáznak ránk.

Keszey Ágnes

„Erőt, egészséget” – hangzott fel a köszöntés a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltségen az óév utolsó napjának estéjén – itt kezdte útját Ruzsics Ferenc polgármester, aki a szolgálatban lévőket köszöntötte.

dr. Horváth István rendőrkapitány és Ruzsics Ferenc polgármester Fotó: Keszey Ágnes

– Keszthelyen 14, Pacsán pedig 4 fő van teljesít szolgálatot a működési területünkön. Minden nap ugyanekkora létszámmal működik a tűzoltóság. Fel vagyunk készülve minden eseményre, de reméljük, nyugalomban telik az évforduló. A tapasztalatok vegyesek: néhány éve volt tűz szilveszterkor, az utóbbi két-három évben nem, bízom benne, hogy most is így lesz – mondta el lapunk érdeklődésére Laczikó Károly, a katasztrófavédelmi szervezet keszthelyi kirendeltségvezetője. Azt is megtudtuk: a szolgálatban lévő tűzoltóknál hagyomány, hogy együtt készítik el szilveszterkor a vacsorát: most  bőrös karajt sütöttek, s ettek meg közösen.

Ruzsics Ferenc polgármester, Rezes Dávid ápoló, Páhy Csaba gépkocsivezető és Zombory József, a  mentőállomás vezetője Fotó: Keszey Ágnes

A lánglovagoktól a rendőrségre vezetett a polgármester útja.

Szilveszter estétől - újév reggeléig a keszthelyi rendőrkapitányságon többen dolgoznak, mint az év többi  éjjelén.

– Több, mint harmincan vagyunk szolgálatban a területünkön:  Keszthelyen, Hévízen és Zalaszentgróton, illetve 16 kollégám van Bács-Kiskun megyében, a magyar államhatáron - ismertette dr. Horváth István, a keszthelyi rendőrkapitányság vezetője. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint ilyenkor sok a dolga a rendőröknek.

- Amire számítani lehet: az a garázdaság, hangoskodás, az ittasság mindig meghozza a negatív gyümölcsét, s a  pirotechnikai eszközökkel való visszaélés is gyakori. Néhány nappal ezelőtt foglaltunk le 4500 darab olyan eszközt, amit nem szabadott volna árusítani. Az emberek egy része kevésbé tolerálja a szilvesztert, nagyon sok hívásra számítunk: általában az idősebbek és a kutyabarátok nem szeretik, hogy sokan durrogtatnak - részletezte az ezredes.

A rendőrség után a keszthelyi mentőállomásra érkezett a polgármester.  Itt két mentőautó és személyzete szolgál, s sok dolguk akadt már napközben is.

Fotó: Keszey Ágnes

- Ez az éjszaka jóval nehezebb, hiszen a szilvesztert nem a családunkkal töltjük. Ilyenkor sokkal több riasztást kapunk, mint általában egy hétköznap vagy hétvégén. Öt mentődolgozó van, 24 órás szolgálatban: reggel hét órától. Balesethez, belgyógyászati jellegű panaszokhoz, alkohol okozta rosszulléthez vonulunk legtöbbet. Eddig már nyolc riasztást kaptunk - mondta el Zombory József mentőállomás-vezető.

Fotó: Keszey Ágnes

A polgármestertől a szolgálatot teljesítők nem csak köszönő szavakat, hanem virslit, zsemlét, pezsgőt és egy helyi édességgyár termékét tartalmazó  ajándékcsomagot is kaptak.

– Ők értünk dolgoznak az év minden napján. De nem csak tűzoltók, a rendőrök, a mentősök, hanem az egészségügyben szolgálatot tevők, a vasutasok,  autóbuszsofőrök,  taxisok is, Mindannyiukra hálás szívvel gondolunk, akik egész évben értünk tettek, s remélem, a jövő évben is ilyen szeretettel és gondoskodással tesznek- mondta Ruzsics Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!