Hírek

2016.11.15. 14:52

Nem csak esztétikus lesz a hivatal épülete, hanem modern is, kívül-belül

Újudvar – Felújítják a falu központjában lévő, közös önkormányzati hivatalt. A rendbetételt már el is kezdték a szakemberek.

Szabó Zsófia

A több mint tízéves ingatlanra ráfért a korszerűsítés. Az időjárás viszontagságai miatt a falak repedeztek, ám elavult a fűtési rendszer és a vizesblokkok is. Emiatt döntött úgy a település vezetése,  hónapokkal ezelőtt, hogy renoválják a kétszintes épületet, amely nem csak több település közös hivatalának ad otthont, hanem az egészségháznak, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesületnek és a faluban működő civil szervezeteknek, vállalkozásoknak is.

Dr. Szekeres András (balról) és Jakab Sándor szerint várhatóan tavasszal végeznek a szakemberek az épület rendbetételével Fotó: Szakony Attila

– A Belügyminisztérium májusban írt ki pályázatot az önkormányzati épületek felújítására – idézte fel dr. Szekeres András jegyző. – Sikerrel vettünk részt a projekten, 18 millió forintot nyertünk a hivatal renoválására – jelezte. Ahogy azt is: a község önerőből további három millió forinttal járult hozzá a modernizáláshoz, így a korszerűsítés,ami várhatóan jövő tavasszal fejeződik be, 21 millió forintba kerül.

– Az említett munkálatokon túl a falakat hőszigeteljük és lefestjük, új járólapokat helyezünk el, továbbá rendbe tesszük a tisztálkodó helyiségeket is – sorolta Jakab Sándor polgármester. Hozzátette: amíg az idő engedi, a külső rendbetételen dolgoznak a szakemberek.

Az épület előtti teret viszont már korábban rendbe tették. Új térkő-burkolatot kapott a felület, emellett virágosították is, illetve az autók számára parkolót is kialakítottak, saját kasszából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!