Hírek

2017.03.22. 18:01

Nem érte teljesen váratlanul a londoniakat a terrortámadás

Nagykanizsa - Nagy-Britanniában már számítottak a terrortámadásra - mondta lapunknak a London külvárosában, a merényletek helyszínétől, a brit parlamenttől egy órányira lakó Tóth Gabriella.

Horváth-Balogh Attila

Emlékezetes: éppen egy éve az Iszlám Állam terroristái merényletet követtek el Brüsszelben, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson. Tóth Gabriella jelezte: a londoniak azóta tudatában vannak annak, hogy a nagy európai államok közül még Britanniában nem volt a brüsszelihez hasonló, véres merénylet, így számítottak arra, hogy előbb-utóbb hozzájuk is elér a terrorhullám. Azt is elmondta: a Nagy-Britanniában élőkön ezzel együtt elhatalmasodott a tehetetlenség érzése és ha lehet így fogalmazni, sodródnak az árral, arra készülve, hogy lesznek még máshol is terrorcselekmények az országban. London külvárosában azonban még nem nagy a rendőri jelenlét, valószínűleg most minden erőt a belvárosba összpontosítanak.

"Mi is szoktunk ott sétálni, amikor apu ellátogat hozzánk Magyarországról, mindig oda visszük el, a parlament és a Westminster-híd környékére. A nővéremék is ott dolgoznak, de ma szabadnapjuk volt és itthon maradtak. Talán ez volt a szerencséjük, nem lehet tudni" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!