Hírek

2015.08.26. 16:55

Nem változik a gyermekétkeztetés díja Lentiben

Lenti – Továbbra sem változnak a bölcsődei térítési díjak. Erről is szó volt a lenti képviselő-testület szerdai soros ülésén.

Korosa Titanilla

Az önkormányzati és állami fenntartású intézmények étkezési nyersanyagnormáiról és a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló rendelet felülvizsgálatára a hatósági előírások miatt volt szükség. Az új rendelet megalkotásával lényegében nem történt változás az eddigiekhez képest.

Az étkezési térítési és bölcsődei gondozási díjak mértéke nem nő, valamint a fizetés gyakoriságára, határidejére vonatkozó rendelkezések sem változnak.

Ebéd a bölcsődében. A képen Mihalicz Médea (balra), Fracz Józsefné, Király Marcell és Fehér Melitta
Fotó: Korosa Titanilla

Az intézményben a napi négyszeri étkezés költsége 375 forint, a gondozás díja 2100 forint havonta egy főre. Az alapellátáson túli szolgáltatások közül az időszakos gyermekfelügyeletért 200, a játszócsoportban való részvételért 300 forintot kell fizetni egy napra gyermekenként.

Szeptembertől a bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetésben is normatív kedvezményt vehetnek igénybe a szülők például akkor, ha a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, tartósan beteg vagy fogyatékos, illetve abban az esetben is, ha a családban van ilyen gyermek. Továbbá, ha a szülők három vagy több gyermeket nevelnek, illetve ha a gyámhatóság elrendelte a kisgyermek nevelésbe vételét.

Az ülésen elfogadták a helyi kosárlabda klub névhasználati kérelmét is. Erre azért volt szükség, mert a klubot a tagok önálló egyesületté kívánják alakítani, nevükben pedig felvenni a Lenti megnevezést. A csapat a jövőben Lenti Kosárlabda Klub Egyesület néven vesz részt Zalaegerszegen az összevont városi-megyei bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!