Hírek

2016.10.21. 09:29

Nem volt robbantás Karmacson – mondta a polgármester

Mezőgazdasági védekezésre alkalmazott gázágyú hangját hallhatták a karmacsi hegy felől a helyiek, nem robbanást – mondta lapunknak a falu polgármestere, arra a hírre reagálva, hogy országos híradás szerint durranást hallottak a helyiek.

Keszey Ágnes

Mindez azután jelent meg egy, miután a Teréz körúti robbantással kapcsolatban szerdán egy hegyi ingatlannál házkutatást tartottak Karmacson, majd Keszthelyen elfogták a robbantás feltételezett elkövetőjét.

„Szeptemberben volt egy akkora durranás, hogy az összes cserepem elmozdult, le is cseréltük – mesélte egy asszony” – olvasható az index.hu-n. A híroldal szerint „a robbanást mások is hallották a hegyen, amelynek tetején, a lakott résztől távolabb álló háztól jött."

A hírrel kapcsolatban megkerestük Kelemen Istvánt, Karmacs polgármesterét, aki szerint az ilyenfajta híreket erős fenntartással kell kezelni.

Az egyik birtokon a mezőgazdasági terményeket védték gázágyúval - mondta Kelemen István  Fotó: Keszey Ágnes

– Valóban hallatszottak a hegy felől robbantásnak tűnő zörejek, ez egy gázágyúnak a hangja volt, amit az egyik birtokos helyezett a területen a termény védelmében. Ezt hallhatták augusztustól – szeptember végéig. Kisebb-nagyobb időközönként durrant egyet: robbanásszerű hangja van. Ezt konkrétan tudom. Az, hogy a tetők megrepedtek, az szerintem erős túlzás – mondta lapunk érdeklődésére a polgármester.

Kérdésünkre válaszolva azt is közölte: a gázágyú nem annál a háznál működött, ahol házkutatást tartottak, hanem egy másik ingatlannál, amely ugyanazon a vonalon, de kicsit feljebb helyezkedik el, így hallhatták a helyiek abból az irányból a durranásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!