Hírek

2017.05.21. 12:29

Népdaloktól és nótáktól visszhangzott az egykori iskola

Eszteregnye - Egyik percben szívhez szóló, a következőben pedig már sikamlós, huncut szövegű dallamoktól volt hangos a település szombaton.

Szabó Zsófi

A helybéli Rozmaring Népdalkör invitálta első ízben találkozóra azokat a nótás kedvű csoportokat, akikkel hosszú idők óta kiváló kapcsolatot ápolnak. Nem kellett noszogatni az énekes torkú hölgyeket, urakat. Kilenc dalkör fogadta el a házigazdák meghívását, többek közt Bajcsáról, Nagykanizsáról, Liszóból, Sormásról és Kiskanizsáról.

A csapatokat Cseresnyés Péter államtitkár köszöntötte, aki a közösségek összetartását és azokat az értékeket méltatta, melyeket az utódoknak adnak. Kiemelte: a dalárdák óvják a népi kultúra kincseit.

Ezt követően Burcsi János, Eszteregnye polgármestere és Czinki Zoltán szólt a megjelentekhez. A vendéglátó népdalkör vezetője a csoport elmúlt öt esztendeje kapcsán azokról a sikerekről is szólt, melyekre büszkék. Köztük arra a két ezüst minősítésre, amikkel munkájukat illették.

A beszédek után a fellépők adtak ízelőt repertoárjukból. Nem csak a szűk pátriából hoztak népdalcsokrokat, hanem még Galgamentéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!