Hírek

2016.05.08. 15:29

Néptánc és balett a színpadon

Nagykanizsa – A tánc napját rendezték meg vasárnap a Hevesi Sándor Művelődési Központban, ahol a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola néptánc és balett szakos növendékei kápráztatták el a közönséget.

Pásztor András

Teltház várta a fellépő fiatalokat a HSMK-ban, több száz szülő, nagyszülő és rokon szerette volna látni, mit is tanultak a gyerekek az elmúlt időszakban. Fellépőből szerencsére nem volt hiány, a 18 műsorszám alatt közel 140 táncos mutatkozott be.

– Néhány hete az iskola képzőművészeti hallgatói mutatkoztak be, ma pedig a táncosokon a sor – mondta Baráth Adrienn, az intézmény igazgatóhelyettese, hozzátéve a felkészítő tanároknak (Kócza Attila, Vizeli Dezső, Pulai Dorottya) hála a fiatalok rengeteget fejlődtek.

A Miklósfai Általános Iskola diákjai, Horváth Áron és párja, Simon Nikolett többek között szatmári táncokat adtak elő

Ez utóbbit a színpadon is bebizonyították a gyerekek, a legkisebbek népi játékokat, a nagyobbak üveges és botos táncokat, az idősebbek pedig teljes koreográfiákat, kalocsai, rábaközi táncokat adtak elő. A klasszikus balett szakos növendékek is kitettek magukért, a pontos forgásokat, ugrásokat a közönség is díjazta.

– A mai program megszervezését a város önkormányzata anyagilag is támogatta, így a bevételt teljes egészében a művészeti iskola eszközfejlesztésére tudjuk fordítani – tudtuk meg az intézmény igazgatóhelyettesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!