Hírek

2015.03.30. 10:52

Nézze meg, mi vár a kivitelezőre a 61-esen!

Nagykanizsa - Átvette a munkaterületet a Közgép a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszán, melynek építése éppen 5 éve szakadt félbe.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt már többször megírtuk: a munkálatok 2009-ben kezdődtek, a kivitelezést akkor a Vegyépszer és az Euroaszfalt alkotta konzorcium indította el, ám a Vegyépszer egy év múlva csődbe ment, az Euroaszfalt pedig egyedül nem tudta befejezni a munkát. Több sikertelen közbeszerzési eljárás után most végre lett új kivitelező, aki befejezheti a 61-es elkerülőt. A tervek szerint a Közgép márciusban elkezdheti a munkát, ami kedvező időjárás esetén az év végéig le is zárulhat. Ez akár reális is lehet, hiszen maga a szakasz hatvan százalékos készültségi fokban van. A kivitelezőnek még egy körforgalmi csomópontot és egy 300 méteres összekötő szakaszt kell kialakítania, rá vár a teljes szakaszon az útburkolat elkészítése, a forgalomtechnikai eszközök, korlátok, táblák kihelyezése és a parkosítás is. Nézze meg most Szakony Attila fotóriporterünk képein, hogy milyen körülmények fogadják a kivitelező szakembereit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!