Hírek

2015.07.02. 10:14

Növekszik a betegforgalom - Húsz szakrendelés biztosított Lentiben

Lenti - Sikerült pótolni a nyugdíjba vonuló szakorvosokat a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben.

Korosa Titanilla

Az intézmény működéséről dr. Fekete Zoltán nőgyógyász szakorvossal, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának tagjával beszélgettünk.

- A rendelőintézet 50 településen végez szakorvosi ellátást, otthoni szakápolást, fogászati alap- és szakellátást, védőnői szolgálatot és ifjúsági egészségügyi ellátást. Saját erőből, szállítói tartozások nélkül működünk immár közel 10 éve - kezdte. - Két fogorvos látja el a betegeket, két körzetben teljes munkaidőben. A védőnői szolgálatot két területi és két iskola védőnő végzi. A szakellátásban összesen 36 főt, orvost és asszisztenst foglalkoztatunk húsz szakrendelésen. Kiemelt feladatunk volt, hogy a nyugdíjba készülő orvosok megüresedő helyére új szakorvosokat keressünk.

A nyugdíjazás érintette a röntgen és ultrahang szakrendelést, de dr. Rácz Szabolcs főorvos továbbra is vállalta a munkát és csütörtökönként ellátja a betegeket. Mellette két radiológus is rendel, így a hét minden napján biztosított itt a szakorvosi jelenlét. A tüdőgyógyászaton szintén nyugdíjba vonult dr. Huzián Ida főorvos, viszont ő is dolgozik tovább és a hét első négy napján rendel, míg pénteken dr. Vitus Ernő látja el a feladatokat. Az urológián eddig dolgozó dr. Lenk Ferenc befejezte aktív pályafutását, helyére dr. Fényes Alpár érkezett, aki korábban a rendelőintézet egyik pályázatában is közreműködött.

Dr.Buda Botond (jobbra) neurológus szakorvos, címzetes egyetemi docens és Gálos István vizsgálat közben. Fotó: Korosa Titanilla

- Az új és a régebb óta itt dolgozó kollégákkal biztosítani tudjuk a megszokott színvonalat, ami manapság, mikor országosan szakorvos hiánnyal küzdenek az intézmények, igen fontos - folytatta dr. Fekete Zoltán, majd hozzátette, hogy sikerült újra beindítani a sportorvosi rendelést, így megoldottá vált a járás sportolóinak kötelező alkalmassági vizsgálata.

- Betegforgalmunk évről-évre növekszik, 2014-ben közel 100 ezer beteget láttunk el. Ennek érdekében több intézkedést is tettünk. A bőrgyógyászaton eltöröltük a várólistát, a radiológia, ultrahang rendeléseken nagy számban látunk el a járás területén kívülről érkező pácienseket is. A nőgyógyászati rendelésre érkezők száma Letenyéről növekedett. A helyi és azok a járáson kívüli háziorvosok számára, akik nagy számú beteget küldenek, például Zalalövőről, Bázakerettyéről, Muraszemenyéről a rendelőintézetbe, közvetlen internet alapú betekintést biztosítunk a betegeik adataiba.

Az intézmény már több pályázatban is részt vett , a további fejlesztési tervek egyikének keretében az informatikai eszközöket bővítenék, 30 számítógéphez és nyomtatókhoz jutna a rendelőintézet. Emellett a meglévő fogászati röntgen digitalizáló berendezés mellé egy panoráma röntgen készülék beszerzését is tervezik pályázati forrásból, így nem kellene betegeknek Zalaegerszegre utazniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!