Hírek

2016.04.24. 18:19

Nyeregbe szálltak a motorosok - Találkozó és vezetéstechnikai tréning a hétvégén

Zalaegerszeg-Zalaszabar - A tavasz a motorozás szerelmeseinek az időszaka is, előkerültek a gépek, és megkezdődnek a motoros találkozók. E hétvégén is volt kettő.

Ziegler Anita

Zalaszabarban sorjáztak a szebbnél szebb vasparipák a polgármesteri hivatal előtti téren, ahol gazdag programokkal várták a száguldás szerelmeseit. Mindegy, hogy túra vagy sport, veterán vagy épp’ a legújabb trend szerinti motorbicikli tulajdonosa, bárki részt vehetett a település első motoros napján.

Balogh Andrea, a program szervezője érdeklődésünkre elmondta: évek óta arra készül, hogy találkozóra hívja a motorosokat.

- A környéken hiánypótló eseményt szerveztünk, bízunk benne, hogy a vendégek jó élményekkel gazdagodnak - összegezte, s hozzátette: legalább 230 járművet számoltak össze a Kis-Balaton körüli túrán.

Stróber László (középen) áldást ad a motorosokra, mellette balról Baráth Miklós és Anti András

Takács Ákos, a rendezvény másik szervezője szerint a kanizsai és zalaegerszegi motorosokon kívül a környező megyékből is érkeztek érdeklődők.

- Talán nem volt a maihoz fogható esemény a környéken, így sikerült betöltenünk egy űrt a vidéki motoros társadalom életében - folytatta Takács Ákos, aki már tíz éve motorozik, mostanában egy Ural M63-mal közlekedik.

A nap fénypontját Demény László és Darnyik Dávid vagány, látványos streetfighter showja jelentette, ezen kívül rendeztek motor szépségversenyt, este pedig a kanizsai Loud and Black zenekar adott koncertet.

Zalaszabarban a nap fénypontját Darnyik Dávid és Demény László streetfighter showja jelentette

Zalaegerszegen a megyei rendőr-főkapitányság parkolójában gyülekeztek szombat reggel a motorosok, akik a Zala 76 Motoros Egyesület által szervezett hagyományos tavaszi vezetéstechnikai tréningre érkeztek. Bent a kapitányság ebédlőjében sorra regisztráltak a versenyre benevezők, akik között számos fiatal segédmotoros is érkezett, a többség persze „nagy vassal” jött.

- Hetedik éve rendezzük meg a tavaszi vezetéstechnikai tréninget és túrát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zalaegerszegi Polgárőr Szövetség támogatásával. Évről évre többen vagyunk. Az első években harminc-negyven motoros nevezett, tavaly már százketten voltunk, és most ismét összejön száznál több motoros társunk - mondta Baráth Miklós, az egyesület elnöke.

A motorosokat a rendőrség nevében Anti András alezredes, a főkapitányság közlekedési osztályának vezetője köszöntötte, majd Stróber László plébános megáldotta a motorosokat és gépeiket.

A megnyitó után ketté vált a csapat. A segédmotor kerékpárosok a parkolóban megkezdték a kihelyezett közlekedési bóják között szlalomozva a vezetéstechnikai versenyt, a motorkerékpárosok pedig közben pszichológus előadását hallgatták meg. Aztán öt fős csapatokban a város három helyszínéről indultak a mintegy 100 kilométeres tájékozódási túrára, amit nem időre, hanem a túra során szervezett feladatok eredménye alapján pontoztak. A szervezők és a rendőrség térképpel, itinerrel látta el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!