Hírek

2017.03.04. 11:03

A nagykanizsai szakosztály nyílt napot tartott egy bevásárlóközpontban

Fedett körülmények között a Kanizsa Centrumban népszerűsítette a vitorlázó repülést a helyi sportrepülő egyesület szakosztálya.

Benedek Bálint

Az időjárás egyelőre még nem teszi lehetővé, hogy a szabadban a levegőbe emelkedhessenek a sportág szerelmesei. Ezért úgy döntöttek, hogy a kedvenc sportágukat a lehető legtöbb emberrel megismertetik. A különleges gép látványa érthetően a gyermekeket nyűgözte le a legjobban, de volt olyan érdeklődő is, aki a jövőben, élesben is kipróbálná, milyen érzés a madarak között repülni.

Fotó: Gergely Szilárd

- Épp az a célunk, hogy a kanizsaiak közül minél többen éljék át ezt a szenzációs élményt - mesélte Gaál Zsuzsanna a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület vitorlázó repülő szakágának vezetője. - Ebben a repülőben nincsen motor, tehát az emelő légáramlatokat alaposan kihasználva tudunk magasra repülni és távolságokat megtenni. Pont ezért fantasztikus kikapcsolódás és jó érzés mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!