Hírek

2016.09.30. 14:56

Nyugdíjasok találkoztak a közelgő világnap alkalmából

Lenti – Az idősek világnapja alkalmából szervezett találkozót a környékbeli nyugdíjasklubok tagjainak a helyi Civil Nyugdíjas Klub.

Korosa Titanilla

Rendhagyó programmal emlékezett meg pénteken a nyugdíjas klub és a városi idősügyi tanács a fent említett világnapról. A megyei és a települési önkormányzat közreműködésével megtartott tartalmas rendezvényen olyan témákat, kérdéseket érintettek, melyek érdeklik az időseket, esetenként meghatározóak mindennapjaikban.

– Október elseje az idősek világnapja, immár 25. éve ünnepeljük ezt az évfordulót – mondta Császár Dezső, a Civil Nyugdíjas Klub vezetője. – Ez alkalomból úgy gondoltuk, hagyományteremtő szándékkal hívnánk életre a nyugdíjas klubok találkozóját, reméljük az első alkalmat sok további követi még.

Szűrővizsgálatok is várták a résztvevőket. Ruzsics Lajosné (balra) a csesztregi Molnár Ferencné vérnyomását ellenőrzi

A civil szervezet vezetője azt is elmondta: a társklubokkal évente több alkalommal is találkoznak közös rendezvényeken, a lenti eseménnyel tovább bővül a közös programok sora.

A pénteki rendezvényen a házigazdák mellett részt vettek több helyi civil szervezett, az idősügyi tanács és a környékbeli – csesztregi, lovászi – társklubok tagjai, illetve Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke is a program vendége volt.

Pácsonyi Imre, Fövényesi Jánosné, Horváth László és Császár Dezső a nyugdíjas klubok találkozóján

Az ünnepélyes megnyitó közös énekléssel kezdődött el a művelődési központ színháztermében, majd Fövényesi Jánosné, a városi idősügyi tanács elnöke, őt követően pedig Horváth László polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat megemlékezve az idősek világnapjáról. A további programban fórum kezdődött a szépkorúakat érintő témákban szakemberek bevonásával. Drávecz Marianna, a járási hivatal vezetője a közigazgatási intézmény feladatairól szólt, majd Gáspár Lívia, a Kolping Gondozási Központ vezetője olyan szociális szolgáltatásokat ismertetett, melyeket intézményükben az idősek igénybe vehetnek. A fórum után több előadás is elhangzott, szó volt a civilizációs betegségekből adódó egészségügyi problémákról, az árubemutatók és az internetes vásárlások veszélyeiről, valamint bűn – és baleset megelőzési tájékoztatóra is sor került. Az előadások után pedig közös testmozgásra várták a résztvevőket Bacsa Józsefné gyógytornász irányításával. A találkozó kötetlen zenés programmal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!