Hírek

2017.05.23. 18:10

Súlyos balesetek is történtek korábban a most átadott okos gyalogátkelőhelynél

Zalaegerszeg - Több súlyos, köztük halálos kimenetelű gyalogosgázolás is történt már abban a csomópontban, ahol kedden átadták a zalai megyeszékhely első intelligens zebráját.

Arany Gábor

A Platán sor és a Dózsa György utca találkozásánál lévő átkelőnél nagy forgalmú utat kereszteznek a gyalogosok, akik biztonságát villogó sárga jelzés is szolgálja, de további beavatkozást tartottak szükségesnek a szakemberek. Ez - amint kedden az átadáskor elhangzott - találkozott a környéken élők igényével is.

Balaicz Zoltán polgármester utalt rá, a megyeszékhelyen elindított smart city program apró elemének is tekinthető ez a fejlesztés. Hasonló megoldás csak Debrecenben működik. A 2,4 millió forintból kiépített rendszer 4 oszlopán elhelyezett 8 szenzor érzékeli az átkelőhöz érkező gyalogos mozgását és a forgalmi sávonként a burkolatba süllyesztett 4-4 LED-lámpa felvillantásával figyelmezteti az autósokat. A fényforrások öntisztulóak, csapadékos időben is jól láthatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!