Hírek

2016.05.23. 10:06

Dühében majdnem megint ölt

Zalaegerszeg – Élettársa rokonaira támadt és két embert megkéselt az emberölésért már büntetett férfi, akit hétfőn 16 év fegyházra ítéltek.

Arany Gábor

A Zalaegerszegi Törvényszéken dr. Gergye Tamás büntető tanácsa által hozott ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője téves minősítésre hivatkozva enyhítésért fellebbezett. Az 58 éves Sz. Zoltánt a tárgyalóteremből a börtönbe kísérték, mert a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását, amit az emberölésért már két ízben büntetett férfi sírva fogadott.

Sz. Zoltánt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélték el. Az indulatait megfékezni képtelen Sz. Zoltán 1980-ban Zalabaksán hirtelen haragjában fejszével agyonütött egy férfit, amiért 11 évet kapott. Tormaföldén pedig egy fiatalembert szúrt szíven 1997 nyarán. Ezért 14 évre ítélték, feltételesen szabadult 2006 novemberében. Két évvel ezelőtt zaklatásért folyt ellene büntetőeljárás, mert a férfi az élettársát megöléssel, házuk felgyújtásával fenyegette meg. A Marócon 2011-től öt gyermeket nevelő pár együttélése 2015 tavaszán megszakadt a férfi erőszakos magatartása miatt.

Az asszony a gyerekekkel együtt Bánokszentgyörgyre költözött a rokonaihoz. Sz. Zoltán többször is felkereste ott párját, hogy hazahívja, de ő nem ment, amiért a férfi megfenyegette a nőt és a rokonait. Ezek után 2015. június 6-án dél tájt Sz. Zoltán ismét megjelent a bánokszentgyörgyi háznál és az utcáról kiabált az élettársának, aki újra nemet mondott, amikor a férfi hazahívta. Ezen felbőszülve Sz. Zoltán a zsebéből 6-8 centis pengéjű kést húzott elő és trágárságok közepette megöléssel fenyegette meg a nőt. Sz. Zoltán a házhoz indult az udvaron át, közben ott egy talicskája fölé hajoló férfit szó nélkül mellkason szúrt. A szerencsétlen ember igyekezett elbújni támadója elől, Sz. Zoltán pedig a többieket is megöléssel fenyegetve rontott a házba. Néhányan bezárkóztak előle az egyik szobába, aminek az ajtaját nem tudta benyomni, ezért Sz. Zoltán a konyhába indult. Onnan az egyik nő ki tudott ugrani az az udvarra az ablakon át, ám a másikat utolérte a férfi és a lapockájánál megdöfte. A földre háttal lezuhanó nőt ez után a homlokán és a mellkasán háromszor megszúrta. Az asszony keményen védekezett, az udvarra kimenekült nő unokája pedig besietett a házba és lapáttal hátba verte Sz. Zoltánt, aki emiatt ellene fordult. A fiú erre kimenekült, nyomában a feldühödött férfival, aki hamar felhagyott az üldözéssel, visszatért az utcán hagyott kerékpárjához, s elindult Várfölde felé. A megszúrtak közül a férfi közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, ami időben érkező szakszerű orvosi ellátás hiányában a halálához vezetett volna. A nő sérülései súlyosnak minősültek, ám a támadott testtájékokra tekintettel a halálos sérülés bekövetkezte sem volt kizárt.

Sz. Zoltán nem tagadta tettét, csak az állította, durván beszéltek vele, őt érte először támadás az utcán, karóval ütötték meg, ezen dühödött fel és vett elégtételt azokon, akiket elért. Közben végig az élettársát fenyegette megöléssel, de őt nem találta meg. Emellett azt állította, hogy a megtámadott nőt az udvaron, a férfit a házban szúrta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!