Hírek

2016.05.30. 12:24

Önálló akció a Lenti-hegyen

Lenti – Rendszeresen ellenőriznek és ügyelnek a hegyi hajlékok biztonságára a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai. Nemrég tartottak önálló akciót Lenti-hegyen.

Korosa Titanilla

A polgárőrök önállóan, illetve a rendőrökkel közösen is tartanak hegybejárást a tavaszi-nyári időszakban nemcsak Lenti-hegyen, hanem a  csibodai és máhomfai részen is.

- A  következő időszakban a nap bármely időszakában találkozhatnak a gazdák és az illetéktelen behatolók is a hegyen polgárőrökkel, illetve minden hónapban tervezünk hasonló figyelemfelhívó akciót is  – mondta Szabó Gábor az egyesület elnöke. - A közbiztonság erősítő tevékenység során felhívjuk a gazdák figyelmét a pincebetörésekre, terménylopásokra. Szórólapokat is osztunk, melyek hasznos tanácsokat tartalmaznak. A bejárás során a  betörések, terménylopások elkerülése mellett a külterületek védelmét is erősíteni kívánjuk. Fontos tudnivaló, ha idegeneket látnak a hegyen, rövid időn belül jelentsék a körzeti megbízottnak és figyeljenek a vagyonbiztonságra, zárják az ajtókat, ablakokat, illetve nagyobb értékű szerszámokat, kisgépeket ne hagyjanak szem előtt.

Sári Zoltán (jobbra) szőlősgazdát tájékoztatták a polgárőrök nemrég Lenti-hegyen a vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséről. Szabó Gábor, Lipics Tibor és Lőrincz Zsolt (balról-jobbra) Fotó: Korosa Titanilla

A polgárőrök természetesen nemcsak a hegyen, hanem a város belterületén is folyamatosan végzik munkájukat. Szabó Gábor több eredményes akcióról is beszámolt.

- Nemrég Lentiben a járási hivatal környékén sikerült elfogni a polgárőröknek egy rongálót, aki az ott parkoló autókról törte le a rendszámtáblákat. Az elkövető ellen a rendőrség megindította az eljárást. Hasonló eset történt az Arany-iskolánál annak elmúlt évi felújítása alatt. Itt három fiatalkorú az ott tárolt építőanyagot rongálta meg, elfogásukban szintén közreműködtek a polgárőrök a rendőrséggel és az intézmény vezetőivel együtt. Emellett egyesületünk tagjai egy lakástűznél is segítettek menteni a bútorokat és amit még lehetett.

Az egyesület vezetője arról is beszámolt, sikeresen pályáztak két alkalommal is, mindkét kiírás keretében nagyobb összeghez jutott az egyesület. Egyik keretében  irodabútort  vásároltak, míg a másik pályázatból polgárőr formaruhák, bakancsok, egyéb felszerelések beszerzésére nyílik lehetőség.

- 2015-ben önállóan, illetve a rendőrökkel közösen 12600 óra szolgálatot adtunk – tette hozzá Szabó Gábor. - Több rendezvényt is biztosítunk, biztosítottunk, például a gyereknapi programokat, illetve hamarosan kezdődik a három hónapon át tartó Lenti Nyári Esték, ahol szintén az egyesület tagjai biztosítják a rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!