Hírek

2016.04.05. 15:13

Önfeledten kacagtak és gyöngyöt is fűztek

A nagysikerű téli kanizsai sportnap után a település kalandparkjában találkoztak újra az egészséges fiatalok értelmileg sérült társaikkal.

Benedek Bálint

A sportnapon még a Thúry György Szakképző Iskola tornatermében találkoztak, azonban most az intézmény a Rozgonyi-iskola diákjaival együtt szabad ég alatt a kalandparkban egész napos foglalkozásra várta a magyarszerdahelyi Szerdahely SE közel 70 fős csapatát.

– A közös kalandozás ötlete a „thúrys” Barbalics László testnevelőtől származik, mely mindenki tetszését elnyerte – mesélte Bakos Gerda, a Szerdahely SE elnökségi tagja. – Felnőtt, 35-40 év közötti enyhe és középsúlyos értelmileg sérült emberek vettek részt a programon. Azonban úgy élvezik a nagy csúszdákat, mint az óvodások.

Mint azt megtudtuk a fogyatékkal élők imádnak focizni, de jók a kosárlabdában, az egyéb mozgásélményt jelentő sorversenyekben, a tornában és az úszásban is.

– Igazán élveztem ezt a napot, a gokartozás és az óriási csúszda különösen tetszett – így a Szerdahely SE tagja, a 27 éves Fekete Tamás.

A középiskolások hasonlóan vélekedtek az együtt töltött napról, György Viktória, Kálovics Alexandra és Horváth Bianka szerint jó érzésekkel töltötte el őket a segítségnyújtás. Egész nap az önfeledt kacagásról szólt, ahol ha néhány pillanatra is, de eltűntek a különbségek.

A kanizsai iskolások kitettek magukért, hiszen kézműves foglalkozással is várták a vendégeket. Lukács Judit, a szakképző pedagógusa mellett Szecsődi Boglárka és Pálfi Éva a gyöngyfűzésre tanította az értelmileg sérülteket.

– Kedvesek, könnyedén taníthatók és érzékenyek – sorolták a tapasztalataikat a lányok. – És ami a legfontosabb, hogy őszintén örültek az elkészített tárgyaknak, ebből mi is sokat tanulhattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!