Hírek

2014.06.04. 11:20

Öngyilkosság árammal?

Zalaegerszeg - Feltehetően öngyilkosságot követett el az a hatvanas éveiben járó férfi, aki áramütést szenvedett kedden délelőtt a zalaegerszegi Egry József utca 6/E számú társasházban.

Arany Gábor

A félemeleten, a lépcsőfordulóban lévő elektromos kapcsolószekrényt nyitotta ki, és fogta meg az áram alatt lévő vezetéket. Földre zuhant testére az egyik szomszéd talált rá, aki szerencsére nem nyúlt a fekvő emberhez, mert őt is áramütés érte volna, hanem segítséget hívott. Végül a szerencsétlenül járt férfit a tűzoltók távolították el az elektromos vezetéktől, de mentők ekkor már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Fotó: Pezzetta Umberto

Értesülésünk szerint a villanyszerelő végzettségű, de már nyugdíjas férfi komolyabb műtéten esett át nemrég. Pár nappal korábban tért haza a kórházból, azt nem tudni, hogy ez közrejátszott-e döntésében. Az általunk megkérdezett házbeliek segítőkész, szorgalmas emberként jellemezték.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Hallottam valami kiabálás félét abban az időben, de azt gondoltam, hogy a tévéből szólhatott, ezért nem is néztem ki a lépcsőházba – idézte fel a tragédia perceit a földszinten lakó Szenes Lászlóné. – Csak utólag jöttem rá, hogy valószínűleg az ő hangját hallottam, de azt kell mondanom, szerencsémre, mert biztos megpróbáltam volna felsegíteni a földről és akkor már én sem élnék. Az egyik fiatal, új lakó találta meg Miklóst, ő nem fogta meg, hanem bekopogott hozzám, hogy hátha tudom, hol lehet áramtalanítani a vezetéket, és közben már hívta a mentőket. Sajnos már nem tudtak segíteni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!