Hírek

2013.11.27. 10:41

Öngyilkossági kísérlet egy nagykanizsai kollégiumban (frissítve)

Sikeresen megakadályoztak egy fiatal lányt abban, hogy kiugorjon a központi kollégium emeleti ablakából szerdán.

Horváth-Balogh Attila

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjának tanúsága szerint pár perccel 10 óra előtt riasztották a nagykanizsai tűzoltókat az Ady utcára, a Cserháti iskola melletti kollégiumhoz, ahol a 2. emeletről akart leugrani egy diák, az intézmény lakója.

- Kimentem dohányozni az épület elé és akkor figyeltem fel rá, hogy valaki hangosan zokog fent az ablakban - mesélte a portás az eset után. - Rögtön szóltam a kollégium vezetőjének.

Innét már Nagy Gábor, az intézményegység vezetője folytatta a történetet.

- A kislány, egy 12. osztályos diák reggel a társaival elment a kollégiumból, aztán visszajött és bezárkózott a szobájába - mondta el. - Ahogy a portás értesített, rögtön felszaladtam a lány szobájához, de az ajtót kulcsra zárta, így bemenni nem tudtam. Megpróbáltam meggyőzni, hogy nyissa ki az ajtót, hogy beszéljük meg, mi történt.  Miután értesítettük őket, hamar megérkeztek a rendőrök, a mentők és a tűzoltók is. Kimentem az udvarra, onnét igyekeztem a kollégáimmal tartani a lelket a kislányban. Nagyon nehéz helyzet volt, a percek óráknak tűntek, de  együttes erővel végül sikerült megakadályozni az ugrást.

Nagy Gábor hozzátette: az érintett diák kedvesnek, szorgalmasnak és precíznek ismerte meg, olyannak, aki magasra tette a mércét saját magának.

A tanulót a mentők a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!