Hírek

2017.08.04. 14:04

Épül-szépül Balatonmagyaród új közösségi tere

BALATONMAGYARÓD Folytatja a közösségi tér kialakítását a Kis-Balaton melletti település önkormányzata. A polgármesteri hivatal mögötti zöldterületen zajló beruházás várhatóan a jövő héten teljesen elkészül.

Horváth B. Attila

Kalász Mátyás, a település polgármestere elöljáróban elmondta: a korábbi években kezdték meg egy közösségi tér kialakítását a hivatal szomszédságában, akkor a terület elegyengetése, a füvesítés és a térkövezés valósult meg, illetve elhelyeztek egy játszótér-elemet. Kialakítottak továbbá a régi óvoda épületében egy vizesblokkot, tálalókonyhát és közösségi részt is. Most mindehhez az udvaron fedett színpad, rendezvénytér és kemence készül.

– Mindezzel sikerül olyan közösségi teret biztosítanunk a község lakosságának, amely minden évszakban, télen-nyáron használható – szögezte le a polgármester. – A költségeket az önkormányzat büdzséjéből gazdálkodjuk ki, a fejlesztés átadására reményeink szerint a jövő hétvégi falunapon kerül sor.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Kalász Mátyás hozzátette: korábban már felújították a kultúrházat, a ravatalozót, a polgármesteri hivatalt, az ivóvízvezeték-hálózat egy részét, több buszmegállót, jövőbeni terveik közt pedig több járdaszakasz felújítása szerepel. Ez utóbbira már többször nyújtottak be pályázatot, állami pénzt remélve, ám sajnos, eddig sikertelenül. Szeretnék továbbá hasznosítani a régi iskola épületét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!