Hírek

2014.10.01. 15:35

Önkormányzati választás 2014 - Bemutatkoznak a lenti polgármesterjelöltek

Folytatjuk a zalai városok polgármesterjelöltjeit bemutató sorozatunkat.

Szerkesztőségünk az önkormányzati választásokat megelőző időszakban is nagy figyelmet fordít arra, hogy széles körű, objektív tájékoztatással járuljon hozzá a választás eredményességéhez, valamint segítse olvasóit a megalapozott döntés meghozatalában.

Bemutatkozási lehetőséget kínáltunk a zalai városok polgármesterjelöltjeinek és a megyei közgyűlési listák listavezetőinek, akik meghatározott terjedelemben küldhették el írásaikat szerkesztőségünknek. A polgármesterjelöltek bemutatkozásait városonként közöljük, a szavazólapon megjelenített (a választási bizottságok által kisorsolt) sorrendben. Sorozatunk zárásaként jelentetjük meg a megyei listavezetőket bemutató cikket.

Horváth László, Fidesz-KDNP

Mint hivatalban lévő polgármester, köszönöm Lenti polgárainak, hogy aláírásaikkal támogatva lehetővé tették, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei indulhassanak a helyi önkormányzati választáson. Az elmúlt időszakban a város lakóival együtt olyan közös értékek alapján végeztük településfejlesztő munkánkat, mely alapvetően meghatározza a következő öt év programját is. Gazdálkodásunk kiegyensúlyozott, tartozásunk nincs, fejlesztéseink eredményeként 2,3 milliárd forint értékkel gazdagodott a város. 200 millióért végeztettünk út- és járdafelújítást, melyet folytatni akarunk.

A városközpont további megújítása, a buszpályaudvar és a termelői piac területének rehabilitációja, az idősek otthona bővítése mellett öt városrészünk közlekedésének fejlesztésére, közösségi létesítményeinek modernizálására is jelentős összegeket kívánunk fordítani. Orvosi rendelőink és az intézmények felújításán túl megkezdjük a gázfűtés kiváltását zöldenergiával. Kitörési pontnak tartjuk a turisztikai célú fejlesztéseket: a fürdő további két fedett medencével való bővítését és a 94 szobás, négycsillagos szálloda felépítését, mely 50 új munkahelyet is teremt. Kész kiviteli tervek birtokában indulhat a Vörösmarty-iskola tornacsarnok-tekepálya projekt, a műfüves labdarúgópálya építése. Folytatjuk a laktanya gazdasági és turisztikai célú hasznosítását, a várba 300 fős rendezvényközpontot, helytörténeti múzeumot tervezünk. Ingyenes tankönyvet biztosítunk az 1-8. osztályosoknak, buszbérletet a városrészekből bejáró diákoknak, tűzifa támogatást és kedvezményes hulladékszállítási díjat a kisnyugdíjasoknak. Támogatjuk a sportegyesületeket, az értékteremtő civil szervezeteket. Továbbra is megrendezzük jó hangulatú fesztiváljainkat és a nagy sikerű ingyenes Lenti Nyári Estéket.

Ecsedi József, KTI

Tisztelt lenti választópolgárok! Váltsunk! A tét Lenti jövője. Köszönöm, hogy támogatták jelölésemet, így az október 12-i önkormányzati választáson polgármester- és képviselőjelöltként is indulhatok a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) színeiben.

Kerkateskándon élek. Nős vagyok, egy gyermekem van. Műszaki szakoktató végzettségemet a Pécsi Tudomány-egyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán szereztem. 1987-2007-ig hivatásos katonaként dolgoztam a Magyar Honvédségben. Szolgálati helyeim: Lenti, Szombathely, Ciprus (ENSZ), Kaposvár, Irak (NATO). Szolgálati időm alatt különböző vezető beosztásokban dolgoztam.

Azért indultam a helyi választáson, mert nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a jelenlegi helyi vezetés nem eléggé nyitott a város igényeinek megismerésére. Célom a következő 5 évben: nagyobb hangsúlyt kapjon a közbiztonság, belvízvédelem, pályázati források ésszerű felhasználása, munkahelyteremtés, útjaink állapotának javítása és az egészségügyi ellátási probléma megoldása   (orvoshiány). A lakosság gondjait ismerve, érdekeit szem előtt tartva, korrupciómentesen szeretném vezetni-fejleszteni városunkat. A későbbiekben bővebben fogom tájékoztatni a választópolgárokat terveimről.

Megkérek minden választópolgárt, szavazataikkal járuljanak hozzá városunk megújulásához. Helyezzük biztos alapokra gyermekeink, unokáink jövőjét. Tudják , 1 szavazaton is múlhat. Legyünk ott mindannyian  október 12-én. Minden olyan választópolgárnak segítségét , támogatását szívesen veszem, aki tenni akar Lenti városért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!