Hírek

2014.10.01. 15:00

Önkormányzati választás 2014 - Keszthelyi polgármesterjelöltek

Folytatjuk a zalai városok polgármesterjelöltjeit bemutató sorozatunkat.

Szerkesztőségünk az önkormányzati választásokat megelőző időszakban is nagy figyelmet fordít arra, hogy széles körű, objektív tájékoztatással járuljon hozzá a választás eredményességéhez, valamint segítse olvasóit a megalapozott döntés meghozatalában.

Bemutatkozási lehetőséget kínáltunk a zalai városok polgármesterjelöltjeinek és a megyei közgyűlési listák listavezetőinek, akik meghatározott terjedelemben küldhették el írásaikat szerkesztőségünknek. A polgármesterjelöltek bemutatkozásait városonként közöljük, a szavazólapon megjelenített (a választási bizottságok által kisorsolt) sorrendben. Sorozatunk zárásaként jelentetjük meg a megyei listavezetőket bemutató cikket.

Ruzsics Ferenc, Fidesz-KDNP

Már két ciklusban volt lehetőségem polgármesterként dolgozni szülővárosomért, Keszthelyért. Az elért eredmények, a városszerte látható fejlesztések igazolják azt a munkát, melyet képviselőtársaimmal az elmúlt nyolc évben végeztünk. Több mint hárommilliárd forintnyi uniós pályázati támogatást sikerült lehívnunk és hatékonyan felhasználnunk városi beruházásokra. Hiszem, hogy jó úton járunk, ám még számos feladat áll előttünk annak érdekében, hogy Keszthely valóban egy stabil gazdaságú, a minőségi turizmust kihasználó, vállalkozóit és lakosait még inkább megbecsülő, az adottságaival igazán élni tudó város legyen. Jövőbe mutató törekvéseink egyaránt támogatják a munkahely- és otthonteremtést, a város fenntartható és költséghatékony működtetését, valamint önkormányzati fejlesztések pályázati segítséggel történő megvalósítását.

Hamarosan megkezdjük egy új, színvonalas hazai és nemzetközi rendezvények befogadására alkalmas városi sportcsarnok építését. A környezetbarát és költséghatékony működtetés érdekében jelentősen növeljük a megújuló energia felhasználásának arányát az önkormányzati intézményekben. További lépéseket teszünk a minőségi turizmus fellendítése érdekében: idegenforgalmi beruházások ösztönzésével bővítjük a szálláshely-kapacitást. Termelőüzemek és idegenforgalmi vállalkozások letelepedésének támogatásával, befektetőbarát környezet kialakításával elősegítjük új munkahelyek létrehozását a keszthelyi munkavállalók számára. „Keszthely hazavár" címmel a fiatalok letelepedését, otthonteremtését támogató programot indítunk a város demográfiai helyzetének javítására. Harmadszor is számítok a keszthelyi polgárok megtisztelő bizalmára.

Selmeczy Zsuzsanna, Jobbik

Selmeczy Zsuzsannának hívnak, háromgyermekes édesanya vagyok. Fiaim 15, 8 és 6 évesek. Testnevelő tanárként dolgozom két keszthelyi középiskolában. Emellett aerobik edzőként tartok tanórákat, valamint egyházi kórusban énekelek.

2010 óta a Jobbik keszthelyi elnökeként és önkormányzati képviselőjeként dolgozom. Az elmúlt négy évben számtalan egyéni képviselői indítvánnyal, módosító javaslattal, írásbeli kérdéssel igyekeztem a keszthelyiek életén javítani. Több kezdeményezésemet siker koronázta, így a multik építményadójának növelése, Kertvárosban helyi járat indítása, közétkeztetési munkacsoport felállítása, a segély feltételeként a lakókörnyezet rendben tartatása.

A továbbiakban legfontosabb céljaim: önfenntartó település programjára építkezve munkahelyteremtő üzemek újraindítása. A közétkeztetésbe a helyben termelt termények beszállítása. Településőrség felállítása. A közalkalmazottak, köztisztviselők számára pénzhelyettesítőként terményosztás megvalósítása. Turizmusfejlesztés szálloda- és élménypark-építéssel, a keszthelyi közlekedés élhetővé tételével, a parkolási rend megváltoztatásával. A közbeszerzések kizárólag nyílt eljárásban történő bonyolítása. Az elszámoltatást csak a Jobbik vállalja fel, ennek keretében nyilvánosságra hozzuk az önkormányzatok vagyonfelélésének, eladósodottságának, hátrányos szerződéskötéseinek visszásságait, eljárást indítunk a károkozókkal szemben. Igazságügyi szakértőkkel újraszámoljuk a több milliárd forintos beruházások megalapozottságát.

E fő célok mellett kiemelten fontosnak tartom a város népességfogyásának és a kivándorlásnak a megállítását, a sport támogatását, a szolgáltatások díjainak felülvizsgálatát.

Mohácsi József, MSZP

Tisztelt keszthelyiek! Tisztelt választópolgárok! Mohácsi József vagyok, 62 éves, több mint 50 éve élek Keszthelyen, végzettségem vendéglátóipari üzemgazdász. Két leánygyermek büszke apja vagyok.

2002-2006 között a város polgármestere, majd 2006-2010 között az MSZP országgyűlési képviselője, 2010-2014-ig Keszthely önkormányzati képviselője voltam. Az adottságok és a lehetőségek összhangjának megteremtésével mi folyamatos fejlődést, párbeszédet, együttműködést kínálunk, nyugodt polgári életet Keszthely lakóinak. Kérem, válasszanak a folyamatos fejlődés, magyar hagyományokhoz méltóbb európai gondolkodáshoz illő közös munka, a kulturált hang, vagy a folyamatosan megosztó és különállást demonstráló, embereket becsületében és méltóságában sértő botránypolitizálás között. Mi úgy gondoljuk, hogy a város vezetésébe olyan emberek kerüljenek, akik ezeket az európai normákat magukra nézve is kötelezőnek tekintik. Nyugodt, békés és sikeres Keszthelyt építhessünk, biztosítva Önök és családjuk számára a kiegyensúlyozott, félelem nélküli életet.

Büszkék lehetünk eredményeinkre, de továbbra is minden lehetőséget meg kell ragadnunk annak érdekében, hogy Keszthely folyamatosan fejlődjön. Az itt élőknek biztos megélhetést jelentő munkahelyekre, modern iskolákra, közbiztonságra és megbízható egészségügyre van szükségük. Ehhez kérem az Önök támogatását, hogy folytatódjon Keszthely fejlődése és az elmúlt években szerzett tapasztalataimat a közösség szolgálatába állíthassam. Tisztelettel kérem, hogy feltétlenül menjenek el szavazni! A választás lehetősége és a választás felelőssége is az Önök kezében van! Kérjük, szavazzanak október 12-én a keszthelyi MSZP-s jelöltekre!

Kovács Viktória, Együtt-DK

Kovács Viktória 40 éves kétgyermekes családanya vagyok. Mérnökként a Miskolci Egyetemen, majd munkám mellett az egerszegi PSZF-en közgazdászként végeztem. Egy építőipari cégnél 11 évig dolgoztam. Jelenleg családi vállalkozásunkban dolgozom. Konzervatív, ám nyitott, keresztény baloldali értékrendet képviselve szeretnék tenni Keszthelyért. Fontos a nyugodt, harmonikus személyes-családi-közösségi lét megteremtése. Az egészséges, környezettudatos életmód és a fenntartható fejlődés elkötelezett híve vagyok. Szerintem egy város hosszú távú felvirágoztatásához nem kormányzati kegy kell, hanem a városlakók becsületes, alulról szerveződő jobbító munkája. Programunk 3 fő pillére – közlekedés, turizmus-kereskedelem, oktatás – és ezek egysége garantálhatja a város lecsúszásának megállítását, majd a felemelkedést.

Ehhez jó közlekedés kell kerékpárral, autóval, busszal, vonattal! Szorosabb kapcsolatot teremtünk Hévízzel (a tanulók, dolgozók és a turisták igényei alapján). Az idelátogató vendégeknek több évszakos programot és új fesztivált, mozit és műjégpályát kínálunk. Támogatjuk a munkahelyteremtést és -megőrzést inkubátorházzal, ipari parki lehetőségekkel, induláskori helyi adókedvezményt, pályázati és üzletviteli tanácsadást adunk. Az ingatlanok jobb hasznosítását tervezzük, támogatunk egy kicsi és igényes belvárosi szállodát. A keszthelyieknek ingyenes parkolást. Az egyetemet és az iskolákat bevonjuk a döntésekbe. Javítjuk a sportlétesítmények állapotát. Közösségi kiskert-programot indítunk. Programunk fedezetének a pazarlás nélküli tiszta gazdálkodást tekintjük. Nem háborúra, hanem józan, becsületes munkára hívok mindenkit, legyen köze saját városa életéhez, menjen el szavazni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!