Hírek

2015.11.25. 11:25

Orális szex 11 éves lánnyal - felfüggesztett szabadságvesztést kapott érte a férfi

Keszthely – Végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság azt a 27 éves veszprémi férfit, aki 11 éves kislánnyal létesített szexuális kapcsolatot.

Arany Gábor

Lapunkban korábban is foglalkoztunk a történtekkel, amelyben  a napokban született jogerős ítélet. A 27 éves veszprémi V. Ádám internetes közösségi oldalon regisztrált és 2013. második felében megismerkedett az akkor alig 10 éves múlt kislánnyal, aki 11 évesnek jelölte meg magát. A kapcsolatuk pár hónapra megszakadt, ez alatt a kislány nála jóval idősebb férfiakkal levelezett, ismerkedett. Ebben odáig jutott, hogy webkamerán keresztül meztelenül is mutatkozott előttük. V. Ádám érdeklődése is elsősorban 14 évnél fiatalabb lányok iránt nyilvánult meg, folyamatosan azt kérdezte tőlük, személyesen is hajlandóak lennének-e találkozni vele.

Tavaly májusban újra kapcsolatba kerültek egymással, a kislány neki is levetkőzött a kamera előtt, majd többszöri üzenetváltás után május 14-én délután találkoztak is, ekkor a kislány falujából Keszthelyre autóztak, ahol a férfi gépkocsijában orális aktusra is sor került közöttük.

Ahogy az ügyről az egerszegi törvényszék által kiadott közleményből kitűnik, erről a kislány a bírósági tárgyaláson azt mondta, ő kezdeményezte. A történtekre úgy derült fény, hogy korábban jött el az iskolából és felfigyeltek rá, amint az idegen autó beült. A büntetőeljárásban készült igazságügyi pszichológus szakértői vélemény szerint a kislánynak nagyfokú szeretet- és támaszigénye van. Úgy vélte, a megismert férfiak megértik, megvigasztalták, ha problémája volt.  A vádlott tisztában volt a sértett korával –  bár ezt tagadta – , és a lány fejlettsége, adottságai folytán nem is kelthetett idősebb benyomást. A szakértő szerint a férfi szexuális fejlettsége korához képest alacsonyabb, feminin, nem bír felnőtt férfi személyiség jegyeivel.

Az ügyben eljáró Keszthelyi Járásbíróság nemrég szexuális erőszak miatt 2 év, de végrehajtásában 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit. Elrendelte pártfogói felügyeletét, kötelezte, hogy 2 éven át vegyen részt személyiségfejlesztő pszichológiai terápián.

Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerős.

A törvényszéki tájékoztató kitért rá, az eset napvilágra kerülését követően a kislány és a férfi nem váltott több levelet, a gyerek internethasználatát szankcionálták a szülők, az iskolában felvilágosító előadáson beszéltek a témáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!