Hírek

2016.05.19. 09:26

Orbán Viktor: járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen

Budapest - Járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen a kormány döntése értelmében - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor a Műegyetemen tartott, a Jövő autója című konferencián hatalmas beruházásnak mondta a zalai tesztpálya-építést, amihez hasonló Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található.

A miniszterelnök azt mondta, a pályán egyebek mellett önjáró, tehát vezető nélküli autókat tesztelnek majd mesterséges körülmények között.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond A jövő autói című konferencián a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Arról is beszélt, hogy a kormány előtt egy olyan előterjesztés van, ami szerint az áfát az internet szolgáltatásoknál 27 százalékról 18 százalékra csökkentenék jövőre. Jelezte, a GDP adatok függvényében 2018 januárjától 5 százalékra csökkentenék az áfát, ami szerinte komoly támogatást jelentene az iparágnak.

Orbán Viktor szerint Magyarország a digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!