Örökbe fogadna egy kiskutyát? – Bemutatjuk Cézárt, Mocskot és Natasát!

2017. augusztus 10., 08:59 szerző: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület
komment
A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely számtalan szeretetre és törődésre vágyó kiskutyának ad otthont. Mindegy, hogy idős vagy kölyök, mindegyikük egy szerető gazdára vár.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Íme, öt jószág az állatmenhely Facebook oldaláról, akit akár azonnal magához vehet!

Cézár, a tündéri labrador keverék Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Cézár 2007. januárban született, kan labrador keverék. Idős gazdája még 2016 márciusában megbetegedett, akkor átmenetileg a segítségünket kérte a kutyáról való gondoskodáshoz. Rövid idő múltán hazakerült, de idős gazdája augusztusban kórházba került és ismét bennünket bízott meg azzal, hogy gondját viseljük a már nem fiatal ebnek.

Cézár végül nálunk maradt, sajnos már nem térhet haza… Cézár egész életét egyedüli kutyaként élte, a menhelyen sem hajlandó barátkozni fajtársaival. Nehezen viseli a megváltozott életkörülményeit, lassan dolgozza fel a vele történteket. Más kutyák mellé így nem ajánljuk, a cicákkal és a baromfikkal azonban harmonikus a kapcsolata, hiszen a gazdájánál is velük élt együtt. Az emberek társaságát kedveli és keresi, de nem igényli a folytonos foglalkoztatást.

Higgadt, nyugodt természetű állat. 6 éven felüli gyerekek mellé is bátran elvihető, de elsősorban idősebb emberek mellé lenne ideális. Lakásba is örökbe fogadható, teljesen szobatiszta. A vihartól nagyon fél, ilyenkor mindenképpen el kell őt biztonságos helyre zárni. Pórázon vezethető, szívesen sétál, de nem igényli a hosszú és kimerítő testmozgást. 2016. augusztus 3-án került a gondozásunkba. Oltva, chipelve van” – írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

A mozgékony Mocsok szerető gazdit keres Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Mocsok 2012. augusztusi születésű, jagd terrier keverék kan. Andráshidán kóborolt, a gyepmester hozta be a telepre, onnan került a gondozásunkba. A gazdája nem kereste, később hallottuk, hogy rossz körülmények között tartották korábban, ezért folyton szökött előző helyéről. Mozgékony, aktív eb, valódi energiabomba.

Olyan helyre ajánljuk, ahol sok mozgásra nyílik lehetősége és a gazda is hajlandó vele foglalkozni, túrázni, futni, esetleg biciklizni is magával viszi, hogy fölös energiáját levezesse. Mindenképpen jó állapotú, szökésbiztos kerítés szükséges a tartásához, de alkalmas benti tartásra is, ha a napi lemozgatása megoldott. Bújós, kedves fiú, szeret a középpontban lenni. Gyerekek és idősebbek mellé is bátran elvihető, de csak olyan helyre, ahol biztosított számára a sok mozgás.

A kanokat és a cicákat nem tolerálja, a szuka kutyákkal kompatibilis. Pórázon szépen vezethető. 2016. január 6-án került a menhelyre. Oltva, chipelve van” - írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

Natasa még 2015-ben került a menhelyre Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Natasa 2014. augusztusi születésű, terrier jellegű szuka. A batyki önkormányzat jelezte felénk, hogy a temetőben napok óta él egy kutyus, akit a helyiek etetnek, itatnak ugyan, de megoldatlan a sorsa a kislánynak. Kimentünk érte, nagy örömmel fogadott bennünket, könnyedén az autóba tettük és behoztuk őt a menhelyünkre.

Natasa rendkívül aktív, energikus kutya, nagyon sok mozgásra lenne szüksége, ami a menhelyi viszonyok között megoldhatatlan a számára. A mozgáshiány miatt időnként a vele egy kennelben lévő kutyatársain vezeti le a feszültségét, hajlamos a kekeckedésre. Sürgősen szüksége lenne egy nagy udvarra, ahol nyargalhat, vagy egy olyan családra, ahol sokat túráznak és sétálnak vele. Emberekkel végtelenül barátságos, kedves eb, hálásan fogadja a simogatást. A kanokkal jó a viszonya, a szukákkal azonban rivalizál, dominanciája miatt elsősorban egyedüli kutyának ajánljuk.

Gyerekek, idősebbek és kezdő kutyatartók mellé is tökéletes választás, családi ebnek kiválóan alkalmas. Pórázon lelkesen és szépen sétál. 2015. július 25-én került a gondozásunkba. Oltva, chipelve, ivartalanítva van” - írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

Érdeklődni a 0630/424-3579-es telefonszámon lehet!

Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

2017. augusztus 10., 08:59 szerző: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...