Hírek

2017.08.10. 06:45

Örökbe fogadna egy kiskutyát? – Bemutatjuk Cézárt, Mocskot és Natasát!

A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely számtalan szeretetre és törődésre vágyó kiskutyának ad otthont. Mindegy, hogy idős vagy kölyök, mindegyikük egy szerető gazdára vár.

Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Íme, öt jószág az állatmenhely Facebook oldaláról, akit akár azonnal magához vehet!

Cézár, a tündéri labrador keverék Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Cézár 2007. januárban született, kan labrador keverék. Idős gazdája még 2016 márciusában megbetegedett, akkor átmenetileg a segítségünket kérte a kutyáról való gondoskodáshoz. Rövid idő múltán hazakerült, de idős gazdája augusztusban kórházba került és ismét bennünket bízott meg azzal, hogy gondját viseljük a már nem fiatal ebnek.

Cézár végül nálunk maradt, sajnos már nem térhet haza Cézár egész életét egyedüli kutyaként élte, a menhelyen sem hajlandó barátkozni fajtársaival. Nehezen viseli a megváltozott életkörülményeit, lassan dolgozza fel a vele történteket. Más kutyák mellé így nem ajánljuk, a cicákkal és a baromfikkal azonban harmonikus a kapcsolata, hiszen a gazdájánál is velük élt együtt. Az emberek társaságát kedveli és keresi, de nem igényli a folytonos foglalkoztatást.

Higgadt, nyugodt természetű állat. 6 éven felüli gyerekek mellé is bátran elvihető, de elsősorban idősebb emberek mellé lenne ideális. Lakásba is örökbe fogadható, teljesen szobatiszta. A vihartól nagyon fél, ilyenkor mindenképpen el kell őt biztonságos helyre zárni. Pórázon vezethető, szívesen sétál, de nem igényli a hosszú és kimerítő testmozgást. 2016. augusztus 3-án került a gondozásunkba. Oltva, chipelve van” – írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

A mozgékony Mocsok szerető gazdit keres Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Mocsok 2012. augusztusi születésű, jagd terrier keverék kan. Andráshidán kóborolt, a gyepmester hozta be a telepre, onnan került a gondozásunkba. A gazdája nem kereste, később hallottuk, hogy rossz körülmények között tartották korábban, ezért folyton szökött előző helyéről. Mozgékony, aktív eb, valódi energiabomba.

Olyan helyre ajánljuk, ahol sok mozgásra nyílik lehetősége és a gazda is hajlandó vele foglalkozni, túrázni, futni, esetleg biciklizni is magával viszi, hogy fölös energiáját levezesse. Mindenképpen jó állapotú, szökésbiztos kerítés szükséges a tartásához, de alkalmas benti tartásra is, ha a napi lemozgatása megoldott. Bújós, kedves fiú, szeret a középpontban lenni. Gyerekek és idősebbek mellé is bátran elvihető, de csak olyan helyre, ahol biztosított számára a sok mozgás.

A kanokat és a cicákat nem tolerálja, a szuka kutyákkal kompatibilis. Pórázon szépen vezethető. 2016. január 6-án került a menhelyre. Oltva, chipelve van” - írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

Natasa még 2015-ben került a menhelyre Fotó: Bogáncs Állatmenhely

„Natasa 2014. augusztusi születésű, terrier jellegű szuka. A batyki önkormányzat jelezte felénk, hogy a temetőben napok óta él egy kutyus, akit a helyiek etetnek, itatnak ugyan, de megoldatlan a sorsa a kislánynak. Kimentünk érte, nagy örömmel fogadott bennünket, könnyedén az autóba tettük és behoztuk őt a menhelyünkre.

Natasa rendkívül aktív, energikus kutya, nagyon sok mozgásra lenne szüksége, ami a menhelyi viszonyok között megoldhatatlan a számára. A mozgáshiány miatt időnként a vele egy kennelben lévő kutyatársain vezeti le a feszültségét, hajlamos a kekeckedésre. Sürgősen szüksége lenne egy nagy udvarra, ahol nyargalhat, vagy egy olyan családra, ahol sokat túráznak és sétálnak vele. Emberekkel végtelenül barátságos, kedves eb, hálásan fogadja a simogatást. A kanokkal jó a viszonya, a szukákkal azonban rivalizál, dominanciája miatt elsősorban egyedüli kutyának ajánljuk.

Gyerekek, idősebbek és kezdő kutyatartók mellé is tökéletes választás, családi ebnek kiválóan alkalmas. Pórázon lelkesen és szépen sétál. 2015. július 25-én került a gondozásunkba. Oltva, chipelve, ivartalanítva van” - írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldala.

Érdeklődni a 0630/424-3579-es telefonszámon lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!