Hírek

2017.05.16. 16:35

Országot jár, újságot adott ki az Együtt - sajtótájékoztató Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG - Nem elég a Parlamentben, az önkormányzatokban képviselőként ülni és szavazgatni, hanem valódi képviseletet kell nyújtani az embereknek.

Arany Gábor

Ezt Juhász Péter, az Együtt elnöke fogalmazta meg kedden Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján. Azt mondta, cselekvésre szólították fel tagjaikat és politikusaikat. A napokban pedig 100 ezer példányban kiadták azt a 32 oldalas újságot, amiben bemutatják, mit jelent számukra a cselekvő ellenzékiség. Ezt a kiadványt országjáráson ismertetik meg, már 27 településre eljutottak és további félszázat keresnek fel.

Balról: Molnár Tibor, Juhász Péter és Berkecz Balázs, az Együtt országos alelnöke az országjárás egerszegi állomásán
Fotó: Pezzetta Umberto

- Az Orbán-kormány leváltása előfeltétele annak, hogy az országot jobb irányba fordítsuk, megkezdődjön az unióhoz való felzárkózás - fogalmazott a párt elnöke. A kormányváltáshoz muszáj lesz együttműködnie az ellenzéki pártoknak - tette hozzá.

Molnár Tibor, az Együtt régiós politikai igazgatója úgy fogalmazott: Zalában a Fidesz bőségesen ellátja munkával a cselekvő ellenzéket. Példaként többek közt a Georgikon egyetem ellehetetlenítésének tervét, a keszthelyi kikötő tulajdonosváltását említette, mint olyan ügyeket, amelyek szerinte a hatalom túlkapásait mutatják. Ezek ellen az Együtt fellép, számukra ez jelenti a cselekvő ellenzékiséget - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!