Hírek

2017.03.22. 09:42

DK: Hány orvos hiányzik a Szent Rafaelből?

Az egyre fokozódó orvoshiányról tartott szerdán sajtótájékoztatót a DK a Zala Megyei Szent Rafael Kórház előtt.

Magyar Hajnalka

Nagy Zoltán megyei képviselő  elmondta, Zalaegerszegről és környékéről számos panasz érkezett  hozzájuk a megyei kórház működésével kapcsolatosan. Ennek nyomán konkrét kérdéseket tartalmazó nyílt levéllel fordultak dr. Halász Gabriella főigazgatóhoz. Egyebek mellett azt tudakolják, mekkora a hiány osztályvezető főorvosokból, szakorvosokból és szakdolgozókból. Felvetették azt is, hogy információik szerint a téli jeges napokon nem állt rendelkezésre elegendő gipsz a törött végtagok ellátásához, továbbá, hogy Pózván rendszeresen meghibásodik a tüdőszűrő gép.

Nagy Zoltán és Keresztes Csaba a sajtótájékoztatón
Fotó: Magyar Hajnalka

Keresztes Csaba választókerületi elnök arról beszélt, az elmúlt időszakban számos fejlesztés zajlott a kórházban, ám ennek eredményét a betegek az ellátásban nem érzékelik. Konkrét adatokat  várnak a betöltetlen állások számáról, s hogy mely osztályok érintettek leginkább. Úgy tudják, a sürgősségin az elmúlt hetekben több orvos  felmondott. Ennek nyomán tájékozódni szeretnének a szakemberek megtartását célzó  lépésekről,  továbbá    a kórházi nagyberuházás folytatódásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!