Hírek

2015.10.14. 23:44

Otthont és szerető gazdát keresnek! Segítsen, ha van lehetősége vagy ossza meg a hírt!

Bemutatkoznak a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület árva kutyái

Varga Lívia

Nika

Nika 2012-es születésű, németjuhász keverék szuka. 2013-ban a gyepmester fogta be, így került a menhelyre. Egyszer már örökbe fogadták, ám visszakerült, mert megölte a tyúkokat és szökött. A menhely kennelje túl kicsi neki, rettenetesen sovány, folyamatos mozgásban van. Egyébként jó természetű, fegyelmezett, készséges és kedves eb. A szukákkal túl domináns, jelenleg kanokkal van közös kennelben. Gyönyörű, sportos kutya, nagy a mozgásigénye. Oltva, chipelve, ivartalanítva van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Babus

Babus 2011 januári születésű labrador keverék kan. Szécsiszigeten kóborolt, állatbarátok fogták be és tartották, amíg a menhely nem tudta fogadni. Szukákkal, kanokkal jól kijön, jelenleg is vegyes kennelben él. Nagyon kedves, bújós, játékos kutya. Nagy a mozgásigénye, ami fajtájából is adódik, így sportos gazdinak ajánlják, akár gyerekek mellé is. Oltva, chipelve, ivartalanítva van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Sumák

Sumák nagy valószínűséggel hannoveri véreb keverék kan. Nagyon ráférne már egy szerető gazdi, mert eddigi életében nem sok jó történt vele. Korábban egyszer már volt a menhely lakója, ám örökbe fogadták, de mint kiderült: a zalaszentlászlói hegyen tartották kikötve, ahonnan megszökött vagy kidobták. A balatonberényi strandon találták meg, előző gazdája még a chipet sem íratta át a nevére, az ugyanis a Bogáncsén maradt, így Sumák visszakerült a menhelyre. A gazda nem kereste, de nem is kapná vissza. Közben egy német örökbe akarta fogadni, el is vitték hozzá, ám látva a körülményeit, ugyanazzal a lendülettel vissza is hozták. Kanokkal, szukákkal kijön. Imád sétálni, mozgékony kutya. Oltva, chipelve, ivartalanítva van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Wonka

Wonka 2009-es születésű, gordon szetter keverék kan. Többször is megjárta már a poklot: évekkel ezelőtt bántalmazott, megkínzott kutyaként került be a menhelyre, tulajdonosa baltával verte fejbe. Egyévesen egy becsvölgyei család fogadta be. 5 évig élt náluk, aztán amikor idén nyáron elköltöztek, Wonka és szintén a menhelyről örökbe fogadott társa, Monkey ismét a Bogáncsnál kötött ki. Wonka alapvetően barátságos, ám kissé félszeg eb, szörnyű múltját a mai napig nem tudta teljesen feldolgozni, ezért félelmében, ha félreért egy-egy hirtelen mozdulatot, időnként még most is oda-odakap, a hátát nem engedi simogatni. Imád viszont labdázni, sétálni. Egy megértő gazdinál lenne a helye. A szuka kutyákkal jól kijön, a kanokkal szoktatni kell. Pórázon szépen közlekedik. Oltva, chipelve van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Trevor

Trevor 2014. januári születésű jagd terrier keverék kan. Gazdája halála után egyedül élt, magányában és kínjában pedig elkezdte rágni a farkát... Egy állatbarát értesítette a Bogáncsot, kérve őket, hogy mielőtt szerencsétlen állat becsavarodna, hozzák el. Körülbelül másfél hónapja él a menhelyen. Senkivel nem jön ki, ezért egyedül van egy kennelben.

Aktív, energikus kutya, sok figyelmet, foglalkozást igényel. Ha felpörög, odakaphat. Imád sétálni. Elsősorban egyedüli kutyának ajánlják, olyan gazda mellé, aki sokat van otthon és tud vele foglalkozni. Oltva, chipelve van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Vili

Vili Veszprém megyéből érkezett, csontsoványan. Állatbarátok értesítették a Bogáncsot, hogy már nem bírják nézni, hogy a szomszédjukban élő kutyát mennyire rövid láncon tartják, ráadásul éheztetik, sőt, még vizet sem adnak neki. Ők hozták el a menhelyre is. Mostanra rendbe jött. Imádja, ha foglalkoznak vele, nagyon szeret sétálni. Mivel kissé domináns, ivartanítás vár rá. Oltva, chipelve van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Mása

Mása fiútestvérével érkezett a menhelyre néhány hete, valószínűleg husky keverékek. Zalaegerszegen, az Alsóerdőn találták őket. Mindketten nagyon félnek, s egyelőre pórázon sem mennek még. Vegyes kennelben élnek, kölykök még. Oltva, chipelve vannak. Érdeklődni róluk a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Irina

Irina 2014-es születésű keverék szuka. Esztergályhorvátiban kóborolt, állatbarátok vitték be a menhelyre, vemhesen. Gyönyörű, kedves, odaadó, embercentrikus kutya, tele megfelelési vággyal és energiával. Életvidám, örökmozgó eb. Imád sétálni, a pórázt viszont még szoknia kell. Remek a viszonya a kanokkal és a szukákkal, sőt, a macskákat is tolerálja. Jó természete miatt gyerekek és idősebbek mellé is bátran örökbe fogadható, családi kutyának is alkalmas. Otthonában viszont magas kerítés ajánlott, mert nézelődni is szeret. Oltva, chipelve, ivartalanítva van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Bambi

Bambi 2014-es születésű ivartalanított, oltott, chipezett keverék szuka. Még kölyökként az utcáról került a menhelyre, előéletéről nem sokat tudnak. Nagyon félős, nem hagyja magát megfogni. Kennelen keresztül ugat, de ha valaki bemegy hozzá, elbújik. A testvérét már elvitték, de Bambi félőssége miatt egyelőre a menhelyen maradt. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Baby

Baby 2011-es születésű fajtatiszta német vizsla szuka. Gazdája elmondott róla, így került a Bogáncshoz, sokáig ideiglenes befogadónál élt. A menhelyen nem érzi jól magát. Sajnos allergiás a csirkehúsra, ezért külön kell etetni. A háziállatokat, legalábbis a tyúkokat nem tolerálja, fajtársaival, sőt a macskákkal is jól kijön. Emberekkel nagyon barátságos, pórázon szépen sétál. Rövid szőre miatt fázós, ezért szeret lakásban lenni, szobatiszta. Baby kedves, bújós, nyugodt és készséges eb, igényli az ember társaságát, s mivel szereti kisajátítani a figyelmet, egyedüli kutyának lenne ideális, akár idős ember mellé is, akivel délutánonként szundíthatna a kanapén. Pórázon fegyelmezetten sétál. Oltott, chipezett, ivartalanított. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Fifi

Fifi 2014-es születésű magyar vizsla keverék kan. Idén év elején került a menhelyre a csácsi hegyről. Bántalmazott, rossz körülmények közt tartott kutya volt, tulajdonosától csak bántást kapott, ezért rendkívül nehezen engedett fel. Mindenkivel ma sem kommunikál, ám tele van szeretettel, így a szakemberek biztosak abban, hogy egy türelmes, gondos gazda mellett hűséges és odaadó társ válik belőle. A kutyaközösségbe gyorsan beilleszkedett, kanokkal és szukákkal is jó a kapcsolata. Energikus kutya, szeret sétálni. Nagyobb gyerekek és idősebbek mellé is jó szívvel ajánlják, arra azonban figyelni kell, hogy ne közelítsünk felé kiszámíthatatlanul, mert hajlamos a csipkedésre. Pórázon szépen sétál. Ivartalanítva van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Galina

Galina egy jobb sorsra érdemes német juhász keverék szuka. Gazdája nem foglalkozott vele, kivéve, amikor verte. Rendszeresen egy zalai településen kóborolt, befogásában egy állatbarát segített. Tulajdonosa nem kereste. Se chipje, se oltása nem volt. Nagyon barátságos, kedves kutya. Ivartalanított. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Drazsé

Drazsé egy Nemeshetésen befogott fiatal kan. Testvérével kóborolt, így került a Bogáncs gondozásába. Rettenetesen félős, még a gondozóknak sem hagyja magát megfogni. Állandóan egy közös házba bújnak be, ott érzik magukat biztonságban. Hosszú rehabilitációra van szüksége. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Hami

Hami 2012-es születésű ivartalanított szuka. Már másodszor van a menhelyen – örökbefogadói visszavitték, mert szökik. Később kiderült, hogy nem jó a kerítés Kedves, barátságos kutya. Egy igazi jó társra lenne szüksége. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Jázmin

Jázmin 2014-es születésű szuka, Pórszombaton kóborolt. Kenneltársaival meglehetősen domináns. Emberrel kedves, barátságos, szeret sétálni, és imád a háztetőn feküdni. Ivartalanított. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Léda

Léda ivartalanított kölyök staff szuka. Nemrég került be a menhelyre. Kenneltársaival domináns, az emberekkel viszont barátságos. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Ubul

Ubul 2013-as születésű keverék kan. Andráshidán találtak rá elütve, az út szélén feküdt magatehetetlenül. Szerencsére semmilyen maradandó sérülése nincs. Egyszer már örökbe fogadták, ám visszavitték, mert szökött. Később kiderült: csak a kerítés volt alacsony. Társaival jól kijön, vegyes kennelben él. Családi kutyának kiváló, gyerekek és idősebbek mellé is bátran ajánlják, s akár kezdő kutyatartóknak is. Imádja az ember társaságát, hízelgő, életvidám, energikus eb, készséges és tanulékony. Szeret sétálni, pórázon szépen vezethető. Oltva, chipelve van. Érdeklődni róla a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!