Hírek

2017.04.26. 13:22

Ötvenezer fölé vinné az MSZP a minimumot

Nagykanizsa - A nyugdíjasokat tömörítő zalai civil szervezeteket tájékoztatta az MSZP szerdán a nyugdíjak terén, illetve a szociális ellátórendszerben általuk tervezett változtatásokról.

Pásztor András

Mint azt Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke elmondta: az elmúlt hét évben számos negatívum történt a nyugdíjrendszer terén, melynek köszönhetően mintegy  400 ezer ember kénytelen havi 50 ezer forintból vagy kevesebből élni. A politikus egyúttal leszögezte: ha az MSZP kerül kormányra, akkor senkinek sem lehet 50 ezer forintnál kevesebb a nyugdíja.

Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja arról beszélt, hogy a kormány 2010-ben 65 évre emelte a nyugdíjkorhatárt, s ezzel együtt megszüntették a rugalmas nyugdíjbavonulás – korengedményes, korkedvezményes, szolgálati, rokkantsági –  rendszerét. Emellett a szociális ellátórendszert is beszűkítette a kormány, megszűnt a szociális segély, az ápolási díj, a lakhatási támogatás.

Villám József, a párt nyugdíjas tagozatának képviselője befejezésül úgy fogalmazott: szerinte az egyik legnagyobb bűn, hogy a Fidesz nem foglalkozik a nyugdíjasokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!