Hírek

2016.11.01. 19:01

Óvatosan vásároljunk!

Zalaegerszeg - Legyenek óvatosak személyes adataik megadásánál, kéri a rendőrség. A bankkártyákkal kapcsolatos kérdésekre csak a fizetést lebonyolító bank oldalán válaszoljanak!

A rendőrség a honlapján hívta fel a figyelmet minderre. Közölték: egyre népszerűbb az internetes vásárlás. Gyakran azonban a világhálón „ismeretlenül” kötött, kedvezőnek tűnő üzlet során az előre átutalt vételár ellenében nem a megrendelt áru, netán semmi sem érkezik.Az internetes vásárlás esetén a legbiztonságosabb az utánvételes fizetési mód, ami azt jelenti, hogy az áru ellenértékét utólag, a terméket kiszállító személynek kell átadni.

Bankkártya használata estén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljanak, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a kártya adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a pénzintézet központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg. Óvakodjanak az olyan weboldalaktól, melyeknek nevében elírás vagy hiba található, valamint ahol nem, vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait!

Az internetes csalások elkerülése érdekében óvakodjanak az olyan eladóktól, akik meglepően alacsony áron kínálják a terméküket, esetleg nem valódi lakcímmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak. Vételárat soha ne küldjenek előre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!