Hírek

2016.03.03. 12:33

Óvodásélet a természetben - várja őket erdő, mező, a bárányok és a kiscsirkék

Alsónemesapáti - Kis túlzással a faluvégre is elhallatszik a vidám gyermekzsivaj - kihasználva az esőszünetet, a Maci-óvodások vették birtokba a modern, úgynevezett EU-s, városi parkok által is irigyelt játszóteret.

Fincza Zsuzsa

- Szeretik a gyerekek az itteni  ügyességfejlesztő játékokat, az óvodánkhoz közel van , s ahogy kijön a jó idő,  a napi sétáinkat általában  itt fejezzük be - magyarázza Kremznerné André Ildikó vezető óvónő -.  Mire végigmásszák, nyüstölik az összes játékszert, kifutkossák magukat,  elfáradnak, így jólesik majd a finom ebéd és a délutáni szundikálás. Aztán kipihenten tovább próbáljuk a műsorunkat a nagy napra.

Szombaton délelőtt és délután ugyanis játszóházas nyílt napon mutatják be a szülőknek, a leendő pajtásoknak, milyen is az élet a Maci-óvodában, de persze szívesen látják az összes érdeklődőt.

Jól esik a közös játék a tavaszi napsütésben. A képen (balról jobbra) Somlói Anikó óvónő,  Horváth Zsuzsanna dajka, Póczak Anna, Oláh Szamanta, Pál Norina, Bogdán Szintia, Kalmár Anna, Magyar Dóra, Kremznerné André Ildikó vezető óvónő, Horváth Leonóra és  Papp Hanna

- Kicsit megháláljuk, hogy bennünket is szívesen lát az egész falu. Sőt, hívnak, hogy a gyerekek megcsodálhassák a nyíló virágokat - most is be kellett mennünk útközben az egyik udvarba tőzikét és ibolyát nézni.  Húsvét előtt várnak bennünket nyuszit simogatni, s járatosak vagyunk a Forintos Laci bácsi és a Teri néni portáján, ahol a bárányokkal barátkozhatnak az óvodásaink. Már  várjuk, hogy Erzsi néni is szóljon:  kikeltek a kiscsirkét, s mehetünk megbámulni őket.  Szombaton mi meg  a névadó maci-gyűjteményünket mutatjuk meg.

Amúgy is irigylésre méltó helyzetben vannak az alsónemesapáti óvodások, hiszen benne élnek a természetben, nekik nem kell  utazniuk egy erdei barangolás, egy mezei virággyűjtő túra kedvéért. A játszótér melletti Bodza-tanyán pedig nem csak a gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg, hanem a rendszeres piknikezések keretében mindig süthetnek valami finomságot is a kemencében.

- A  Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület az önkormányzattal együttműködve a Mol Zöldövezet programban 750 ezer forintot nyert közösségi, iskola és óvoda park kialakítására - újságolja Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester, akit  a hivatali szobájából szintén a játszótérre csalt a gyermekcsivitelés -.  Megvásároltuk az iskola melletti területet , hogy az udvar rehabilitációjával együtt egy valóban minden igényt kielégítő, barátságos, biztonságos "zöld", a településképbe illeszkedő  közösségi parkot alakíthassunk ki. Ha kitavaszodik, kezdjük is a munkát.

Alsónemesapátiban nem csak szlogen a gyermekközpontúság, hiszen szinte minden falurendezvényen az övék  a főszerep. Az önkormányzat nemrég például egy trambulint és két légvárat is vásárolt  a számukra. Nehogy már irigykedniük kelljen a városi nebulókra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!