Hírek

2015.02.16. 14:55

Padlásról zuhant le, megbénult; a munkáltatója ellen vádat emeltek

Nagykanizsa – Lezuhant az állatgondozó a padlásról és megbénult. A munkaadója ellen a napokban emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt esemény 2014. április 22-én reggel történt egy garabonci állattartó telepen. Itt az egyik gondozó az istálló padlásterébe ment fel, hogy szénabálákat hozzon le a lovak almozásához. A két 2x2 méteres ledobó nyílást csak farostlemez fedte. A munkás az egyik alá vitte a kézikocsit, majd felment a padlásra, hogy ledobja a szénabálákat. Ehhez félrehúzta az USB-lapot, majd egy bálát ledobott, ezt követően ismeretlen okból egyensúlyát veszítette és lezuhant az istállóba. A férfi többszörös zúzódást és törést szenvedett. Sérült két nyaki gerinccsigolyája is, és ennek következtében mind a négy végtagjára megbénult. A vizsgálat megállapította: a balesethez az vezetett, hogy a munkáltató nem gondoskodott a ledobó nyílások leesés elleni védelméről.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy V. Ernő ellen maradandó testi fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Címkék#bénulás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!