Hírek

2017.03.09. 14:07

Vadalma és tengelic - Három zalai ökoiskola dolgozik össze

Nagykanizsa – Az év fájáról, s az év madaráról készített diákmunkákból nyílt vándorkiállítás a miklósfai iskolában.

Pásztor András

A palini, a kiskanizsai és a miklósfai iskola immár immár ötödik éve szervez programokkal egybekötött találkozót a gyerekeknek. Az idén a miklósfai iskola a rendezvény házigazdája.

A diákoknak Lelkes András mesélt a védett növényekről Fotó: Szakony Attila

– A találkozókra általában májusban kerül sor, de mi az idén úgy határoztunk, hogy egész éves programsorozatot kínálunk a diákoknak – árulta el Sebestyén Nikoletta igazgató. – Ezúttal az volt a gyerekek feladata, hogy az év fájáról, a vadalmafáról, illetve az év madaráról, a tengelicről készítsenek rajzokat, festményeket, montázsokat. Az alkotásokból egy vándorkiállítás készült, ami mindhárom intézményben látható lesz. Az elkészült alkotások ugyanakkor már beleszámítanak a májusi, egész napos vetélkedő eredményébe.

A diákok tegnap nem csak a kiállítást tekinthették meg a miklósfai iskolában, hanem Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársának előadását is meghallgathatták, aki a védett növényekről mesélt a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!